hari-hari bahagia dalam hidup duahengget (^_^)v

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, December 24, 2008

alahai..dilema...pening...

(^_^) hmmm...actually aku tgh pening nih..lbh kurang dlm dilema la..bkn ape pon,aku i'Allah akan ditukarkan ke sek lain thn dpn..sek baru ni,mmg la dekat gile dgn umah aku..xsmpai 5min pn dh smpai..agak2 kalo aku pegi sek naik basikal pn blh je nk buat..ha3x..

tp...aku dlm dilema sbb:
1. aku baru je nk selesa kt sek skrg..cikgu2 ok,GB pon sporting sgt2
2. aku ni mmg payah nk adapt kat tmpt baru.aku akn amik mase yg agak lame nk b'gaul dgn org & m'cari org yg blh aku anggap sbg kwn..sbb aku mmg xbrape pndai nk approach org..tp kalo dh kenal,toksah cite la..mmg aku blh borak non stop punye...ha3x
3. sek baru aku ni 1 tempat je dgn sek ayah aku..ayahnda SK Seri Bandi II,aku lak bakal masuk SK Seri Bandi..hu3x..payah doi sek 1 kawasan dgn ayhnda aku ni..sbb nye aku xsuka org pndang aku bkn krn siapa aku tp siapa ayah aku...ish..anti betoi!!! tmbh lg,ayah aku GB..then bkn nk puji la,tp keje ayah aku mmg tiptop..baek punya!! so aku mcm agak segan n takut jgk la sbb for sure org akn letak high expectation utk aku..kalo xbyk pn,sikit msti ade kn?lg pn,aku lemas la mngajar n tinggal kt tmpt same..mcm x b'kembang je..duk tgk org same,pmandangan same,sedut pn udara same...ha3x

parents aku suruh terima je..diorg kate psl nk adapt kt tmpt baru 2,aku blh buat slow2..mane2 pn same je..tp yelah bak kate org,"easy to say,hard to do"..ckp mmg senang,nk buat tu yg payah..then diorg ckp,it's a good thing la sbb dpt experience baru,lg pn jimat minyak kete,xyah rush2 tiap pagi(sbb aku slalu bgn lmbt nk g sek..ha3x)
pas2 lak mak aku takut aku kna tukar lagi jauh kalo sebok buat rayuan nnt..kot nnt PPD kate,"ngade2 budak ni,kte htr die tmpt lagiiiiiiii jauh terus.." wpun sbnrnye aku xkesah sgt pn kalo ngajar tmpt jauh tp parents aku cm reluctant sket la nk bg..mybe sbb aku dh lame xduk umh,g blajar..manjang duk hostel smpai ke sabah aku pegi..he3x
1 lg,mak aku ckp,mybe ade hikmah nye..yelah,we never know kn..1 thing that we know,things happen for a reason..hmmm..ntah2,aku jmpe jodoh kt sek baru ni kot..(sape tau kn?) ahaks!! (^_^)

so skrg ni tinggallah aku di dlm dilema & kekusutan ini...hu3x..ape2 pn nnt aku akn try bincang2 dgn parents aku semula..kaji pros n cons dlm mslh ni..eheh.. nk bincang skrg xleh,aku kat kedah ni..esok balik kl,lusa blk kmn..baru blh bincang.. (^_^)

Thursday, December 18, 2008

Cuti - cuti Malaysia...

(^_^) cuti skolah yg paaaaaaaaannnnnjang ni mmg best la..aku br je blk dr bcuti ni.. 5hb ari2, p ipoh(3mlm), then ry aji kt raub(2mlm), then terus p cameron highlands(1mlm), melaka(1mlm)
n johor(3mlm)...wahhhh!!!release jap tension..eheh..

ipoh : ade kduri kawen..jd pngapit lg 2..eheh..xleh nk tolak,sbb kwn yg kawen ni, 1 of kwn baik kt mktab.. ;D nk xnk,tpakse bt muka seposen jd pngapit..dh la ade org siap pesan, "pngapit xleh overshadow pngantin tau!!" ;p

raub : blk kg smbut ry haji..pagi ry kt ktn jap,pas2 blk raub...biase la,time2 cmni la nk jmpe sedara mara sepupu sepapat... ;D

cameron highlands : xsure sbnrnye ape tujuan ayahnda bonda susah pyh nk p CH ni.. agak2 nye beli stok teh kot...he3x...tp yg plg BEST...mkn STEAMBOT...wahh!!! syok abih,tgh sejuk2 time ujan kt CH,mkn lak steambot..perghhh!! ;D

melaka : parents aku bwk kami dtg sini sbb nk soh kami try naik menara taming sari 2 je...alang2 dh otw ke jhr,so singgah la jap kt mlaka ni..syok gak naik menara 2... tp kejap sgt rs nye..xsmpai 15 min pn...hu3x

jhr : ini destinasi sbnrnye yg nk dituju..parents aku nk mjenguk anak mnantu die je sbnrnye..yelah,mnantu kn tgh pregnant..cucu sulung,mau x excited..ha3x.. aku smpat msuk s'pore 1 hari..tp x smpat p mane2 pn..last2 p umah sedara mara kakak ipo aku n p umh nenek sedara aku..kire cam lbh kurang rncangan jejak kasih la..lbh pd jejak kasihan utk aku..ha3x

to be continued ni.....sbb insya Allah, on 20th ni nk p jln2 ke penang n kedah lak..he3x
hmmm...penang...wah,mcm mengimbau kenangan2 lame je...ahaks..!! (^_^)

Thursday, December 11, 2008

Petua & Kepercayaan Yg B'kaitan Dgn Majlis Kawen...

(^_^) sementelah skrg ni musim cuti & musim org kawen...so aku nk kongsi la petua & kepercayaan yg bkaitan dgn majlis kawen ni...tp xdela aku tau byk pon...yg aku tau 1 je..hehe
kwn aku ckp, kalo nk cpt dpt JODOH,curi sikit daun sirih n mkn..tp..JGN CITE KT ORG LAIN, bila kite bt tu..
maknanye kite pegi dkt sirih junjung pengantin 2, kite amik snyap2(secebis je cukup, xyah smpai sehelai daun kot...) pas2 trus NGAP snyap2..n then,after that kite bt donno je la..jgn lak kite pegi kepoh cite kt org lain,x kire la sblm or slps kite bt projek 2...ha3x
2 je la petua nye...tp yelah,dh name pon kepercayaan so..it's up 2 mu la nk pcaye ke x kn..??
tp recently,ade la sorg kwn aku ni bt projek ni..n...dlm minggu 2,mjelma la sorg mamat ni nk bkenalan dgn die...haaa...kpercayaan atau kbetulan..??? hmmm...cmne ek..???
tp bak kate bang BIL, lu pikir la sdiri..assalamualaikum.... (^_^)

p/s: 1 of my fren ckp sirap kt majlis org kawen lg sedap drpd sirap hari2 biase.. (^_^)