hari-hari bahagia dalam hidup duahengget (^_^)v

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, December 21, 2009

B.L.U.E

Aku patutnye dh kna tdo dh skrg ni, sbb esok nk kna g sekolah. Esok & lusa giliran aku b'tugas, so aku kna m'jelmakan diri di sekolah dr 8am-12pm. (Tp utk kes aku, 9am-12pm kot....x larat nk bgn awal2 time ujan2 ni...hahaha..suka ati aku je kannn...)

Tp aku xleh tdo la. Apsal ek? I guess it's maybe because I MISS HIM. Arini aku xdgr lg suara dia & xde kabo berita pn dr org sana :(

I know he's extremely busy dgn projek baru dia & aku tgh try nk faham & biasakan diri la ni...But it's really HARD for me to do it....huhuhuhu And I really hate this kind of feeling....u know...resah x tentu pasal...hey, please la....it's not like he's going anywhere. Dia ada cuma dia bz je...

Cakap mmg senang kan...?? Hati duk b'kata, ko kna paham, dia tgh sebok. Try to put yourself in his shoes. Tp badan ni ttp rase lemah je wpun hati dh jenuh memujuk.

I have to make myself busy too so that I won't thinking too much about him. Tp tgh2 bz pn, kalo dh dtg rase rindu tu, ilang jgk kejap semangat ni. Kalo siang2 skrg ni, blh la aku sebokkan diri dgn mengacau best fren aku yg tgh keje shift siang. YM ke, call ke...Tp lps2 tu, dtg la resah ni semula...aduuhhhhh....I wish I'm a man now. Sbb orang lelaki mane fikir benda2 mcm ni.

I think I have to force myself to sleep now. Kang ade yg x t'bangun esok...Tdo fimi.....tdooooooo....

"Maybe it's true, that I can't live without you"
- Two Is Better Than One (Boys Like Girls & Taylor Swift)

Sunday, December 20, 2009

Main Masak-Masak

(^_^)v

Mlm ni aku, kazen2 aku n my aunty duk try tunjuk bakat decorate cupcakes. Tp x byk mane pn yg kitorang bt. Cupcakes bt 24 biji & just hias 9 biji je..saje suka2..hehehe
Before bt cupcakes, sempat jgk la bt choc cakes 2 biji. Tp blh mkn 1 je sbb another one tu bt utk guru besar sekolah uncle aku...huhu..As usual, choc cake x pernah mengecewakan....sedap!!!!
So here are our cupcakes after dimekapkan....hahaha...






ni aku punye....ANGAH (^_^)v IRMI.....hahahahaha

(^_^)v

Saturday, December 19, 2009

Answer To My Question

So....akhirnye aku dh dpt jwpn utk soalan2 aku...
And the answer is I will just stay here.

Sunday, December 13, 2009

kusut+buntu=serabut

aku tengah kusut dan buntu dan berserabut

TO BE OR NOT TO BE
TO ACCEPT OR  NOT TO ACCEPT
TO GO OR NOT TO GO
TO CHANGE OR NOT TO CHANGE

aduyaiiiiiiii...... :(

Saturday, December 5, 2009

missing you :(

Abih dh kursus aku kat Shahzan tengahari smlm...lega sgt2...dan sepatutnye aku kena pegi kursus Montessori pulak 7hb ni tp aku dh xlarat dh nk layan kursus2 ni so aku dgn selambenye tolak...NO! Katakan taknak pada kursus...hahaha..penat otak tau x pegi kursus niiiiii....P.E.N.A.T

Selama aku kursus kt Shahzan, setiap kali aku pegi ke cafe utk mkn, aku pasti teringatkan seseorang & ingatan tu bt aku rindu sgt2 kat die. Aku teringatkan arwah Aunty Zan. Kami semua mmg blh dikatakan selalu pegi mkn kt Shahzan esp utk celebrate birthday. Sbb masakan kt situ mmg sedap. Dari masa arwah sehat dan even lps arwah sakit pn, kami still pegi sana & kami ttp bwk arwah bersama.

So setiap kali aku pegi mkn sepanjang kursus ni, all those sweet memories will come back to me. Gelak ketawa kami dgn arwah, semua yg kami lakukan, semua yg kami bualkan, i can remember almost everything. Almost everything.

I miss you aunty. I really do. Al-Fatihah.

Wednesday, December 2, 2009

Rumusan Hidup - semenjak dua menjak niii....

(^_^)

Salam semua...aih, abih aku pnye plan nk post gmbr jln2 kt S'pore utk men"jeles"kan peng...hahaha...x sempat la..2 minggu terakhir kat sana, aku mcm robot je, duk terkejar kejar siapkan report, portfolio, journal, lesson plan, then ade praktikum (micro teaching) lg...sabo je la aku... (frust!! aku dpt 84% je utk praktikum...huhuhu)
Tp xpe, semuanye dh selamat. kursus dh abih & aku pn dh selamat pulang (^_^)


time bt micro teaching...hahaha



last day. muka hepi dh nk balik (^_^)

Aku balik aritu 26hb, sampai KL dlm 4pm. Then mlm tu aku blk ke Kuantan dgn mummy, acik, adik & amsyar. Kitorg btolak dlm 8pm, sampai kuantan 12.40am. Heavy traffic sblm sampai exit bentong. Dh lepas bentong, barulah lega sket. Tu pn xleh laju sgt sbb ujan.

1st day raya haji, kami duk umah je. Except papa, mama, abang, k'dila & altamis. Diorg pegi tgk korban. Aku? Aku just stay umah & makan2...utk meng"cover" semula berat badan yg ilang sbb xdpt menikmati makanan enak di S'pore...hahaha Then, aku kuar dgn aunty ma, mummy & kazen2 ppuan aku, pegi beli a few things. Balik tu, aku sambung lg aktiviti mkn & mnyiapkan ape yg patut utk majlis penting keesokan harinye...hehe

2nd day raya haji. Bersamaan 28hb Nov 2009. Hari ni hari penting utk aku dimana aku dh pn selamat mjadi tunangan orang. Majlis start dlm 12pm lbh & alhamdulillah semuanye b'jln lancar. Ramai jgk jemputan. Rombongan belah lelaki pn ramaaiiii...nervous aku dibuatnye....hehehe Tunang aku pn dtg. ( Tu pn lps dipujuk berkali-kali... :P )


sempat lagiiiiiii......hahaha



upacara sarung cincin



(^_^)

What else can I say......I'm happy (^_^) Alhamdulillah...Semoga Allah memudahkan semua urusan dan memanjangkan jodoh kami....amin....

And now, selepas berehat dlm 2 hari JE, aku dh kena pegi kursus lak kat Shahzan Inn, Kuantan. Ni skrg ni aku kt Shahzan la ni, duk attend kursus kurikulum baru prasekolah. PENAT!! But, what else can I do & what else can I say? Sabo je la....... :P

Monday, November 16, 2009

wytebord?? ooo....whiteboard...

(^_^)

hye all...i'm kinda bz sket la skrg. byk keje nk disiapkan esp journal. (hate it!) esok kena htr setakat mane yg dh siap. ni pn actually tgh tulis jurnal tp mcm dh stuck kepala otak ni, so i bukak blog la...merepek meraban jap dlm blog sendiri..

i thought i want to post all my pictures when i went to victoria theatre and merlion park yesterday. tp nntla, sbb yg tu kena story detail2 kan...sbb nk bg my fren, peng, jeles....hahaha (^_^)

so mlm ni aku nk post 1 gambar ni je la. here it is....



it's a marker pen actually. cuba tgk betoi2 kt gmbr marker tu, tgk ejaan utk whiteboard. dh bertukar jadik WYTEBORD. hahahaha...tergelak sorang2 aku mase aku perasan ejaan die mcm tu....ish ish ish....

(^_^)

Sunday, November 8, 2009

A Night In Singapore

(^_^)

Mlm td, abg aku dtg. Abg dtg dgn K'Dila, Altamis, Cik Mey (makcik K'Dila), Herman (sepupu K'Dila) dan jugak Huda (awek Herman). Altamis dh tumbuh gigi. Ade 2. SO CUTE!! I'm so happy. It's good to see our own family ble kte dlm keadaan stressful mcm ni. It's like a theraphy. It's a remedy. (^_^)


Ade gigi dh budak ni...lps ni mesti slalu gigit org..

K'Dila siap bekalkan lauk sambal ikan bilis goreng lagi. Since dinner is not provided, so ble ade org htr lauk mcm ni, senang la sket. xyah la aku nk menapak jln kaki 15-20 min turun ke Orchard Road tu cari makanan. It's good to get to eat home's cooking. Wpun just sambal ikan bilis goreng je tp it's better than mkn makanan yg tasteless kt sini..huhuhu

Kami pegi mkn kt Tanjong Pagar Railway Station. I ate nasi ayam black pepper. As usual, Altamis menggelepar nk mkn. Suap la ape pn, semua die nak. Ish, budak tu sorang...Dh la tu, ble org dh stop bg die mkn, mula la die bt muka nk menangis. Pastu duk bt bunyi hu hu hu. Geram btul la..Suap je die smule, sengih la manjang...Budak kecik tu mmg mkn byk. Last2 papa die terpaksa bwk die pegi jauh2 sbb die duk nangis nk mkn lg walhal dh byk sgt dh kami suap die mkn...


Perut byk kenyang, hati pun byk hepi..

Then, lps mkn, kami singgah Orchard Road sblm diorg htr aku blk hotel. Bkn g shopping tau. Kami pegi tgk Christmas decoration yg sgt2 cantik sepanjang Orchard Road tu. (dear, I wish u were here with me last nite. Mesti best jln2, amik gmbr, santai2 sambil tgk all the beatiful lights and decoration). Sbnrnye mmg Christmas lambaaaattt lg tp diorg prepare semua decoration tu awal2 sbb starting from today (8 Nov), ade persidangan APEC. APEC stands for....emmmm...aku pn xtau..hahaha...yg aku tau, semua Perdana Menteri akan ade kt sini. Tp xsure is it Asean punye PM je ke atau satu dunia. But I heard Obama pn ade n akan ade perarakan khas sepanjang Orchard Road ni nnt.


Nice....


Another christmas tree...pn cantik jgk..


All the colourful lights and decoration...


Me, Altamis and K'Dila

So lps dh puas b'jln n amik gmbr, kami pn blk smule ke hotel. Sblm blk, smpat lg aku grab McFlurry Koko Crunch. A new McFlurry flavour from McD. Kat M'sia xde lg..hahaha



Bekas McFlurry kat S'pore ni kecik sket...kedekut....

So smpai kt hotel, diorg pn xdela singgah lame. Just drop je aku kt sini n terus blk. But anyhow, tq abg, tq K'Dila, tq Cik Mey, tq Herman n also tq Huda sbb dh m'jenguk aku kt sini. Next week, kalo lapang, abg ckp nk dtg lg...yeay!!!

(^_^)

Saturday, November 7, 2009

DAY 3, DAY 4, DAY 5, DAY 6

Arini aku xnk cite psl kelas. Kelas mcm biase je. Workload dh bertambah byk. Stress pn dh makin bertambah. Kwn2 ckp aku dh kurang senyum. Aku sendiri pn x perasan hal ni. Maybe la kot.

Arini aku nk cite psl breakfast. From the 1st day aku breakfast kat sini (isnin lps), menunye same je. We'll be having tasteless nasi goreng, mee goreng, bubur nasi yg totally kosong (xde langsung ikan bilis ke ape ke....xde...yg ade kicap cair je), telur dan roti. EVERYDAY..tu lah menu breakfast kami. The only makanan yg diorg duk gilir2 tukar selang sehari hanyalah sosej dan nugget. Kalo arini sosej, esok nugget. Then lusa sosej semula. Tulat nugget blk. *SIGH*

Xyah dtg Singapore pn xpe kalo mcm ni. Baik stay kt umah je. Wpun aku just minum milo je sblm pegi sekolah, tp at least aku tgk mama duk bt breakfast mcm2 kt papa. Arini lempeng, esok nasi goreng ke, lusa pulut ke, tulat bihun goreng ke...weekend ade nasi lemak pulak...

I'm sick of it. It's like a nightmare tau..nightmare yg berulang tiap2 hari. Tiap2 pagi. Bayangkan kalo aku kna mkn selama 3 weeks lagi. *SIGH*

My life SUCKS! *SIGH*



-My everyday morning nightmare-

Tuesday, November 3, 2009

DAY 2

(^_^)

Nothing's much going on. Mcm yg aku cite kat day 1, we have class until 5pm. Our morning session class for today was interesting. The session was given by Dr Melchor Thalonghari, a Philippino. Susah gle nk sebut name die, tmbh lak kalo sebut penuh...hahaha So he asked us to call him Dr. Mel or Melchor je. Kami belajar psl language development. Session ni penuh dgn teori je. Kalo Dr. Mel ni x pandai deliver, sahih dh ramai yg tdo. But luckily he managed to attract our attention from the very beginning smpai la habis. Yg bestnye, kelas start 9am. Die masuk 8.50am. Lps die bg kami handout utk session tu, ade la lg dlm 3 min before 9am. Die tgk jam, then die ckp, "I'm a punctual man. If the class should start at 9, so I will start only at 9." So die pn duk tgk la jam kelas tu smpai la tepat 9am, baru la die mulakan sesi die...hehehe
So this is my story for today. There goes my 2nd day here. So I have another 24 days to go.

p/s: Ptg td pegi jenjalan kat Orchard Road. Mmg tension jln kat situ kalo x bwk duit juta2 sbb sepanjang panjang jln tu semua shopping complex....huhuhu....

(^_^)

Monday, November 2, 2009

DAY 1

Assalamualaikum....

Hye all. Aku dh pn slmt berada di S'pore. Kami smpai ke hotel ptg smlm dlm pukul 3. Hmmm...at 1st, I thought we're going to stay at a hostel but luckily it turned out to be a hotel...yeay!! It's a 3 stars hotel but still mmg sgt selesa la. But knowing S'pore, toilet2 kat sini mmg kureng selesa la sbb xde paip air or gayung kan....So urusan2 mcm tu hanya blh dilakukan di bilik air kt bilik sendiri je la. Nasib baik, sini la tempat belajar, sini la tempat mkn, sini la tempat tido. So xde masalah nk turun naik bilik. We just need the lift...hehehe
Jadual agak pack nmpknye. Tiap hari ade kelas 9am-12pm. Then sambung semula 2pm-5pm. Mlm xde kelas but still we have a lot to do. Reading, assignment etc. xtau lg mcm mane. Tp kalo tgk jadual yg diberi, mmg blh crammed la otak ni. Dh lame dh x membaca buku2 ilmiah ni, so mcm dh berkarat n malas sket. Tambah lg everything is in ENGLISH. Lg la mbuatkan kecenderungan nk mbaca tu sgt la kureng....hahahaha
So arini dh kira tamat la. I still have another 25 days to go. Hopefully hari2 ni akan cepat blalu....

(^_^)

Thursday, October 29, 2009

So near.....but so FAR...

*sigh*

Those yg familiar dgn blog aku, akan perasan yg aku biasenye start post aku dgn smiley face (^_^). But not this time. Aku start dgn *sigh* - mengeluh. Sbb ape aku mengeluh? Aku mengeluh sbb aku t'paksa tinggalkan all my loved ones for 1 month. (Papa Mama Abg K.Dila Altamis Acik Adik Uncles Aunties Cousins "Dia") Starting from 28th Oct until 26th Nov. I'm actually going to Singapore to attend a course. English for Early Childhood Education. Dah start pn course ni haaa...tp dr 28hb smpai 31hb, kami ade briefing kat KL dulu. So di saat aku menulis ni, aku kat KL la. Kat hostel ELTC, IPBA. 1hb ni baru la kami bertolak ke S'pore. Hancur harapan aku...igtkan blh la naik kapal torobang pegi S'pore. Rupe2nye hampeh...naik bas je..hu3..

Berbelah bagi betul hati aku mase aku dpt tau aku kena g S'pore. Dh la rase xnak pegi tu melebihi rase nk pegi...lg la xsemangat langsung dibuatnye..Yeah yeah i know, this is once in a lifetime opportunity. Dlm ramai2 cikgu prasekolah kt M'sia, aku antara 25 org yg t'pilih. So mmg rugi la kalo tolak kn...? But until now, aku still x b'semangat. *sigh* Aku tau aku pergi ni dgn m'bawa harapan yg besar. Aku ni wakil negeri Terengganu tau..Harapan negeri? Aku xheran sgt. Yg aku susah ati nye, aku adalah harapan parents aku. Papa dan mama adalah org yg plg excited bile dpt tau psl ni. Excited mcm diorg je yg t'pilih pegi. That's the main reason kenapa aku pegi jgk wpun hati aku dlm keadaan lemah longlai mcm ni. Aku mmg xsanggup nk ckp tidak bile aku tau benda tu blh happykan parents aku. (why i feel like i want to cry now?)
Ade org ckp, "best ape blh g S'pore...sebulan tu...blh la jln2 kenal tmpt org"
Ade org ckp, "ala, S'pore bkn jauh pn. abang kan ade kat Johor." (My brother duk Johor)
Ade org ckp, "ala, sebulan je....bkn lame pon..."
***kalau la aku blh ganti je tmpt aku dgn org2 yg ckp tu....kan best..... *sigh*

Aku betul2 x b'semangat nih....   :(
Ya Allah, bg la aku sedikit kekuatan. Bg la aku sedikit semangat.
Dear all, doakan aku blh survive in my 26 days there.

Tuesday, October 20, 2009

BloggerBoy

(^_^)

Mlm smlm, akhirnye dpt jgk aku abihkan cite Blogger Boy yg aku duk ikut tgk selama ni. For those yg xtau, cite ni sbnrnye ditayangkan di 8TV, 9.30pm, every Thursday. Another urban drama by Red Communications. Ala, yg buat cite Gol&Gincu dan Kami. Diorg ni mmg pandai bt cite ikut aliran terkini. G&G kuar mase org tgh gilekan futsal & Kami kuar time indie band menguasai telinga2 pendengar muzik. Now BB dh abih la...Aku je lmbt sket m'abihkannye sbb aku slalu x igt nk download cite tu. Nak tgk kat tv, mmg sahih la xdapek since parents aku mane la nk layan Blogger Boy...hehee..nasib baik la zaman dh moden & canggih manggih, dpt jgk la aku menengoknye.

Masa 1st time aku tgk iklan cite tu, masa mula2 cite tu nk start kuar, niat aku nk tgk Qi je...kenal x Qi..??? Sebutan name die is actually "Chi". Mamat ni dulu penah jd pengacara program tv Destinasi Bajet. Ala, program melancong yg hanya m'gunakan bajet sebanyak RM300 tu...Aku merupakan peminat setia program tu & kalo korang ade tgk program tu & kalo korang perasan, fav drink mamat ni ialah Teh Ais...sbb blh dikatakan setiap episod, die akan order teh ais. Kalo tak time lunch, mesti dinner (^_^)

So, ble aku nmpk mamat ni b'lakon dlm cite BB ni, aku pn try la ikut. Boleh layan la jgk cite ni actually. Tambah lak ade Nas-T yg selambe je b'lakon tu. And that girl yg jadik "Nina", namenye Julie Woon, she's so comel n gorgeous. Cute! Ble gabung Qi & Julie, jadik double Cute! hahaha
p/s: dear, if u read this, please....no offence. yes, Qi is cute but u're even more cuter. n i know u hate it when i said u're cute ;P

Back to the story...(td tu ade pesanan penaja sket....hehehe)
Actually, aku agak frust jgk la dgn ending cite ni sbb the heroin left the hero. But i'm sure, in the 2nd season, they'll be back together. Kalo korang xpenah tgk cite ni n ade rase nk tgk, tgk or download je kt website 8TV...wokeh?

(^_^)

Sunday, October 11, 2009

Kau Pergi......Al-Fatihah

After 3 years sakit, my aunty akhirnya kembali ke rahmatullah pada 9 Okt, dlm pukul 11.20 mlm. Menerima berita kematian terutamanya ahli keluarga terdekat atau org yang rapat dgn kita memang tak mudah dan sgt menyakitkan.
Rasanya mcm ade org lempang kita dgn sgt2 kuat. Tersangat kuat. Kita akan jadi terpinga2. Bila kita dh sedar dari t'pinga tu, barulah kita akan sedar apa yg telah berlaku dan pada masa yg sama, kita akan menangis kesakitan. Sakit yg teramat sakit.
Aku ade dua makcik yg rapat dgn aku. Aunty Zan dan Aunty Ma. Aku mmg terlalu rapat dgn dua2 makcik aku ni and both of them know me inside out more than anybody else. Semua cerita, semua rahsia, gembira ku dan sedih ku, semuanya aku kongsi dgn my two aunties ni. They are like my aunties cum bestfriends for me. They always there for me whenever I need them. Cuma bila Aunty Zan start sakit, aku dh xdela berkongsi hal2 sedih dgn dia sbb aku xnk bebankan dia lagi. Aku just cite hal2 gembira je.
But still, aku masih igt, ada sekali tu aku sedih sgt2 sbb satu hal ni dan Aunty Zan dpt tahu. Dlm sakit, dia menangis dgn aku sbb dia ckp xde ape dia blh buat utk tlg aku dlm keadaan dia mcm tu dan dia hanya mampu pujuk aku supaya aku berhenti menangis. Bila aku terkenangkan hal2 kami, mmg hati aku akan jadi sayu sgt.
Tapi aku sedar, yang pergi takkan kembali. Kami harus terima dan redha dgn pemergian Aunty Zan. Semoga rohnya ditempatkan di kalangan roh-roh org beriman dan dicucuri rahmat.
Al-Fatihah...

Wednesday, October 7, 2009

HappY BirthdaY

(^_^)


"happy birthday to me
 happy birthday to me
 happy birthday to fimi
 happy birthday to me"

hehehe...today is my birthday..my 26th birthday (^_^) ALHAMDULILLAH...aku bsyukur sbb dpt bnafas lagi di harijadi aku yg ke 26 ni..dh 26 tahun ke?? ish, agak tua dh rasenye...he3
TQ for all the wishes yg korang dh bagi. Antara SMS wishes yg aku dpt:
peng : fimi, happy besday..semoga cepat2 mendirikan rumahtangga..
kema : selamat pagi, cikgu...slamat hari jadi, cikgu..heh..moga2 cpt kwen
g-hah : Salam fimi. Hepi besday...Bila mu nk tunang, nikoh...Kabola.

ya ampun kawan2...dh xsabo sgt ke nk minum air sirap sedap?? over tau...
hahaha..sabo ye...sabo...

(^_^)

Tuesday, October 6, 2009

I.M.U


I MISS YOU
i really really really damn seriously miss you
nape la kena wujud perasaan yg menyeksa mcm ni?
*sigh*
:(

p/s: i can't sleep. xde idea nk tulis ape. this is the only thing yg duk berlegar dlm kepala aku 2,3 menjak ni.
dear, why do you keep running in my mind? don't you get tired doing that? ;P



Monday, September 28, 2009

Terjebak

(^_^)

Walau betapa aku cuba mengelak, akhirnya aku terjebak jua...
Aku akur...Dalam taknak, akhirnya aku buat jugak...
Aku dah terjebak....TIDAK!!!!
Aku dah terjebak dalam FACEBOOK...ade ke patut....mmg hampeh la..ha3

Actually aku boring gle td, xtau nk bt ape.Sambil2 duk melayan internet, aku t'igt lak kengkawan aku dan aku t'igtkan pertanyaan2 diorang, "Mi, xde facebook ke? Buatla facebook..."
Dan biasanye, jawapan standard aku adalah berbunyi, "Ala, aku malas la. Friendster pn x terlayan. Ni lagi nk tambah Facebook. Korang bace blog aku je la.."
Tapi aku xtaula ape kena dgn aku arini, keboringan telah menyebabkan aku akhirnye ade akaun fb...ha3

So kengkawan...sape2 yg duk sebok suruh aku bt fb tu, akhirnye, mulai arini blh la korang jenguk2 fb ku itu ye...tp friendster aku masih ade mcm biase...yg tu mmg xkn tutup...suka ati korang la, nk jenguk blog ke fs ke fb ke..it's up to mu all....he3

(^_^)

Wednesday, September 23, 2009

Selamat Hari Raya Aidilfitri 20092009

(^_^)

Salam semua. SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI. Arini dah masuk hari keempat dalam bulan Syawal. How's you all punye raya? Rayaku meriah spt biasa. Bertambah meriah sbb dpt pegi beraya ke umah "dia"..hehehe Now, aku kat kampung mama di raub. Sedara mara sepupu sepapat ramai yg dh blk ke umah sendiri. Tinggal 2 family je lagi. Family aku akan blk esok. Ahad ni dh bukak skolah semula.. :( Hmmm..kan best kalo cuti raya sebulan...ha3 ;)

So sempena raya ni, aku nk ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI dan aku jugak nk mintak maaf bebanyak sekiranye ade salah silap yg aku buat sepanjang aku kenal korang semua or sepanjang korang membaca blog aku ni. 0-0 eh? (^_^)


MY FAMILY - RAYA 20092009


Atas(dari kiri) - Kak Dila, Papa, Mama, Altamis(yg tgh menangis), Abang
Bawah(dari kiri) - Acik, ME, Adik(yg dh b'jangkit penyakit 2hengget aku..ha3)

(^_^)

Friday, September 11, 2009

Bonus Oh Bonus

(^_^)

Rase cam nk tdo tp mata xngantuk lagi. So kalo dh rase camni, rasenye ade baiknye kalo aku merepek jap dlm blog. (^_^)

Tinggal lagi kira2 9 hari utk berpuasa. RAYA? emmm...raya thn ni dijangka sederhana...ha3 sbb x dapek bonus raya..hu3
tp tiap2 thn pn sederhana n biasa2 je..ape daaa..he3

No, this year kena sederhana yg lebih lagi sederhananye. sbb ape? sbb xdpt bonus la..kan dh ckp td.. ;P

Yes, aku adalah diantara org ataupun penjawat awam yg tension sbb xdpt bonus. mane blh nk shopping lebih kalo stakat nk hrp duit gaji kan? =(
nasib baik la aku dah start shopping raye 2,3 bulan sblm ni, so byk la yg dh ade.. (^_^)

Kalo nk tension psl bonus pn, xde guna gak kn? so terima je la..hu3 dlm tension2, sempat lagi aku bajet sedikit dr duit gaji utk shopping 2,3 lagi yg aku perlukan..ha3 konon buat sedih gaji xcukup (sebenarnye MMG XCUKUP) tp ade hati lagi nk shopping...
ish ish ish...anak sapa la ni..he3

Walau ape skali pn, raya ni ttp akan disambut dgn meriah dan dgn mood yg happy. dh name pn raya kaannnnn..kenalah happy..kalo x happy??? happykan...(hanya org yg tgk iklan ASTRO WARNA je yg akan tau cara nk m'baca ayat2 HAPPY tadi...ha3)

(^_^)

Monday, August 31, 2009

Celebrations

(^_^)

Salam Ramadhan utk semua. Hopefully korang pose penuh lagi..hehehe Tp yelah kan, ade sesetengah hal, xdpt dielakkan. So nak xnak, terpaksa la kantoi pose jgk. But what can we do? It's nature..kan? kan? Tp, jgn sengaja ponteng tau...

So sambil2 tunggu time berbuka ni, aku nk tulis something la arini. Makanan pun semua dh siap. So tunggu je la azan nnt. (^_^)

Arini brape haribulan? Arini 31 Ogos 2009. Today, Malaysians are celebrating Merdeka Day. So I would like to wish all of you, "Selamat Menyambut Hari Merdeka" yg ke 52.. (^_^)
Mcm2 cara org buat nk celebrate hari merdeka ni. Aku? This year, aku sgt2 happy sbb dpt celebrate hari merdeka dgn "dia". No grand celebration. But we did have a simple but sweet celebration. We just hang out somewhere dgn bekalan2 tit-bits. We start our celebration dgn mkn aiskrim Cornetto Royale Blackforest Blossom. Then, mkn Kinder Bueno, Ferrero Rocher, Chocettes Black Forest (which is my FAV), mineral water dan air Gatorade Oren. I don't know why he bought Gatorade Oren tu out of many other drinks. "Dia" ckp, "Nak try la rase die". Dan rase die mcm air oren tawar..hehehe

Before that, kami berbuka puasa same2. Kami pegi pasar ramadhan. Mula2 beli ayam madu seketul. Then, beli ketupat 3 biji. Beli lak onde2, satu hengget 7 biji. Btw, onde2 is my FAV. Kuih yg mmg aku blh mkn tiap2 hari dlm bln ramadhan ni tnpa rase muak..hahaha
Pastu, "dia" beli kuih ape ntah. "Dia" kate suke mkn kuih tu tp name pn xtau..ade ke patut...hahaha
Abih bab kuih. Pegi lak survey air. Tgk2 smbil cop dulu air mane yg berkenan. Then, lps dh cop air, kami pegi beli nasi berlauk. Sedap gak lauk2 kt gerai yg kami pegi tu. Mmg keputusan yg tepat setelah melihat mmg ramai org yg berkerumun kt gerai tu. (^_^) Kami beli lauk ikan pari masak asam pedas sekeping, ayam merah seketul, dendeng sekeping dan tempe. xpasal pasal, aku yg xmkn tempe ni pn kna mkn tempe time berbuka tu. Tp xpela, paksa rela...mkn je la..hehehe
Lps dh beli nasi + lauk, barulah kami pegi beli air. At first, igt nk beli air tebu. Tp aku ubah fikiran lps tgk air kalamansi yg mcm best je..hahaha Dan "dia" beli air keladi.
Lps dh abih membeli bekalan berbuka, "dia" blk umah jap, amik sudu, garfu dan 1 mug yg sgt2 besar..hahaha Nape kami bwk semua benda tu? Sebab........lps tu......

Kami pegi berbuka berdua kat taman. Taman mane? xleh ckp, nnt org kemaman yg bace blog aku ni dpt tau la port kami dating..kantoi la nnt..hahaha
Mmg sempoi berbuka mcm tu but yet at the same time sweet sgt2... (^_^)

Maybe for some people, cara kami bukak pose dan celebrate merdeka tu mcm xde pape je. But what is more important is, we ourselves cherish every single moment, every single seconds yg kami kongsi tu. We had fun, we had a good time and we enjoyed ourselves in our own way. (^_^)
And what makes this buka puasa and merdeka celebration more meaningful and special is, we are celebrating fasa baru dlm hidup "dia" dan hidup kami. For some reason, aku betul2 bahagia dan aku sgt2 gembira.


Picture of "dia". Tgh berbuka sempat lagi melayan kucing...

(^_^)

Monday, August 24, 2009

Buka Puasa @ Grand Continental

(^_^)

Smlm kitorg berbuka kat Grand Continental. One of my aunty yg blanje. Memandangkan makcik aku keje kt situ, die pn dgn baik atinye blanje kitorg, smpai 2 meja...hehehe...Emmm....kalo nak kira dari segi kesedapan, masakan kat Shahzan Inn lagi sedap kot. Tapi xpela, org dah blanje, mkn je la...Dpt mkn free pn, kire ok dh tu. (^_^)


Peace yo!!! Kami dh kenyang....hehehe


Sambung mkn buah lps solat maghrib


Last pose before balik

(^_^)


Tuesday, August 11, 2009

Dia.H1N1.Konvo

I'm feeling sleepy right now. Maybe sbb mlm td aku xcukup tdo & balik dr sek td, ade meeting lak sampai ke ptg kat PPD.

Dia call aku mlm td, at 2.17 am. Dia ngadu demam & badan dia sgt2 panas. Dah la dia mmg ade selsema sblm ni & mlm ni selsema dia makin teruk pas2 tambah lagi, dia sakit kepala yg sgt2. Aku dh risau dh. Risau sgt2. Mcm simptom2 H1N1 je. Sape yg xrisau ble dgr mcm tu? Why do u have to be so far away now? Why do u have to be at Penang now? Dia sakit & dia jauh. 2 perkara yg bt aku sgt2 xsedap hati. Dan 2 perkara yg bt aku xleh nk tdo. Mata pejam tp otak & hati duk pikir mcm2. Jgn la dia kena H1N1. Mintak dijauhkanla....

Aku rase aku tdo kul 5 kot. Bgn je, dh start pikir balik psl dia. Pegi sek pun, rase mcm jln atas angin je. Sbb risau & ngantuk. Sbb xtahan sgt, aku call dia dlm kul 11. Dia ckp dia dh ok sket. Leganye aku ble dgr suara dia & ble dia ckp mcm tu. SYUKUR ALHAMDULILLAH.

Sblm pegi meeting tghari td, aku call dia lagi. Tp xjwb. Abih meeting, call lagi. Xjwb. Sampai umah, call lagi skali. Pun xjwb. Alahaiiiii....nape ni? Time tu, aku dh xpikir lain dh. Risau dtg smule, takut demam dia tiba2 jadi lagi. Luckily, xlame lps tu, dpt jgk call dia. Katenye dia tdo time aku call tiga2 kali tu. Ble dpt dgr suara dia, xtau la nk ckp mcm mane rasenye dlm hati aku ni. LEGA. Dan dia dh pun bersama parents dia. So double lega. Sbb ade org blh tgkkan dia.

Esok, dia akan konvo. Yeay!! Happy Convocation, dear. I hope you'll get better n you are in your best condition tomorrow, so that you can naik stage dgn bergayenye n take your scroll. I wish i can be there to share your happy day n happy moments. I Miss You.

Monday, July 27, 2009

Di Balik Tabir

(^_^)

Tadi lps mkn, aku tgk tv. Duk tukar2 channel, jumpe la cite kat Astro Ria.

Di Balik Tabir: SETEM
Akan datang di pawagam berdekatan anda pada 30 Julai 2009.

An action-comedy film by Khabir Bhatia. So dh blh agak, cite ni mesti lawa die punye gambar...
Tgk the making pun, dh blh rase cite ni mcm kelakar n best je.
Dh la pelakon2, byk yg best2. Ade afdlin shauki, QUE HAIDAR, BRONT, rashidi ishak, vanida imran & ramai lg la.
Teringinnye nk tgk......mesti best.......
Tp apsal la cite ni kuar hjg bln ni?? Apsal x kuar hjg bln dpn??
Sah2 dh bln ni aku mcm pokai sket sbb kna tanggung kos baiki kete..ish..tensyiioon betul la..
hmmmm...xpela, kalo blh pegi tgk, pegi la...kalo xleh, duk je diam2...hahahaha

(^_^)

Saturday, July 25, 2009

Gloomy Week

Mood skrg : Sedih dan Bengang
Sebab2 : Sebab semua hal.......sebab kete......sebab...............semua la

This week is definitely a gloomy week for me. Hati aku dlm gundah gelana je. Aku xde mood, aku bengang, aku sedih dan air mata aku pun dah byk tumpah.

2, 3 plan yg aku buat, x jadik......
i'm missing someone SO MUCH.......
kete aku lak br tghari smlm kna langgar dgn org gile yg xtau undang2 jln raya.......

Di saat aku sgt2 perlukan someone utk dgr semua rasa hati aku, aku lega sbb aku ade sahabat baik aku. TQ SO MUCH MY FRIEND (u know who u are) Ko betul2 jaga aku mcm aku ni adik ko. I'm glad i have u in my life. Sorry, aku kacau ko walaupun time tu dh after 12am & ko pn dh penat dgn keje ko. Lps ckp dgn ko mlm tadi, baru la aku rase lega sket. Don't worry about me, I will keep smiling (ko tau kan, angah ko ni mmg "kuat") TQ again, kalo aku xluah kat ko mlm tadi, aku pun xtau aku blh berenti nangis ke x dan aku blh tdo ke x smpai ke pagi...TQ TQ and TQ.....

Sunday, July 12, 2009

The Climb

(^_^)

Arini dh 12hb Julai..masa dh makin suntuk...budak2 prasekolah aku still keras dlm tarian...susah woooooo nk ajar budak2 ni..nak suruh ikut step dah 1 hal, nak suruh hafal step dah 2 hal..
Tapi mmg bkn aku la yg ajar budak2 ni menari..mane la aku tau bab2 tarian ni..hehehe...dan aku amat amat amat bersyukur sbb ade jgk cikgu sek aku yg sudi ajarkan budak2 ni...thank u sooooo much!!!
Tapi kan ade ayat best dari pegawai PPD utk guru besar sek aku:
"Saya igt Cikgu Firmilia pandai menari, sbb tu saya pilih sek dia. Tgk mcm lemah lembut, blh menari je..."
Ape?????!!!! muahahahahahahahahahaha...itulah ayat paling kelakar pernah aku dgr...aduyaiiiii....gelak besar aku mase GB aku cite kat aku ari2....
Karnival prasekolah peringkat negeri is on 15 Ogos.in the meantime,aku sebok dgn kerja2 sebagai jawatankuasa karnival prasekolah peringkat PKG, daerah dan negeri. selagi x menjelma dan selagi x berlalu 15 Ogos, selagi tu la otak aku akan cramp pikirkan hal2 ni..
Takpe, takpe..i will keep going and be positive..aja aja fighting!!! hahaha... (^_^) hidup ni pun bkn blh tension2 sgt..ape pn yg dihadapi, yg penting kite kena tau mcm mane nk tukar rase negatif tu kpd sesuatu yg positif...yezzaaaa!!!
Time2 tgh tension dan lemas mcm ni, mmg best kalo layan lagu Miley Cyrus, "The Climb". lagu ni mmg blh salurkan rase positif kat sesape je yg mendengarnye..

The Climb - Miley Cyrus

I can almost see it
That dream I am dreaming
But there's a voice inside my head saying
You'll never reach it

Every step I'm taking
Every move I make feels
Lost with no direction
My faith is shaking

But I gotta keep trying
Gotta keep my head held high

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be a uphill battle
Sometimes I'm gonna have to lose

Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb

The struggles I'm facing
The chances I'm taking
Sometimes might knock me down
But no, I'm not breaking

I may not know it
But these are the moments that
I'm gonna remember most, yeah
Just gotta keep going

And I, I got to be strong
Just keep pushing on

Keep on moving, keep climbing
Keep the faith, baby
It's all about, it's all about the climb
Keep the faith, keep your faith

(^_^)

Thursday, June 25, 2009

Dua Mood Yang Berbeza

(^_^)

Smlm, aku pegi meeting. Meeting utk semua cikgu prasekolah Kemaman, bincang psl nk buat Karnival Prasekolah. Masa kami bincang psl penyertaan utk acara2 yg dipertandingkan...xde angin...xde ribut...tanpa sebarang warning, tetiba je pegawai PPD bahagian prasekolah tu berkata, "Mana Cikgu Firmilia?"

Aku : (Sambil mengangkat tangan) Ye saya, saya kat sini tuan haji...
Pegawai PPD : Haa..sekolah awak masuk jadi wakil daerah utk pertandingan tarian ye...
Aku : (Menganga tahap maksimum punya tergamam - suasana tegang mula terasa) Wakil daerah??? x mboh saya tuan haji..tuan haji tolonglah cari sekolah lain..saya mana reti bab-bab tarian ni...
Pegawai PPD : Eh,mana blh gitu...xpela, kira muktamad je...

Arrrrggggghhhhhhhh!!!!!!!!!! Aku dah tension tahap gaban...TENSION!!!! Why me? Why my school? WHY? WHY?
Tarian???...aku ni dah la mmg "berseni" dan "lemah-lembut" orangnya.....mmg la sgt "sesuwaiii" gitu....huhuhuhuhuhu

Tp...tahap tension aku dh berkurang la sikit...maybe sbb lps meeting tu dpt mkn aiskrim kot...Cornetto Royale ChocLuv...YUMMY... (^_^)

Ok, abih bab-bab tension...cite bab lain pulak..aku tgk cite Mr.Fix It..ade ayat dlm cite tu yg aku suka sgt2...Ayatnye berbunyi:

"The secret of life isn't staying young.
The secret of life is finding a love that grows fonder as you grow older
It's what many call true love
Because when you have true love, you feel young, no matter what age you are"

I'm so totally agreed with that.. (^_^)
And "you", thanks for being here, beside me...i love you

(^_^)

Wednesday, June 10, 2009

Wayang lagi...

(^_^)

On 4th June aritu, dah pegi tgk JPBC...then, on 8th June lak, skali lg aku pegi tgk wayang. tp bkn la cite JPBC lagi...x kan nk tgk 2,3 kali cite tu..kaya le si David Teo tu nnt..eheh..

Aku pegi tgk Night At The Museum 2 lak...mmg cite yg sgt3 kelakar...smpaikan ade org tu, x abis2 gelak..same la aku pn.. (^_^)
Dari aritu lagi kami nk tgk cite ni tp aritu tiket tinggal lagi yg seat plg depan..x sanggup...xsanggup..then, utk kali kedua ni pun, mula2 tanye, tiket still jgk tinggal yg seat depan2..ade org tu muka cam dah frust...hehe..tp sbb kami nk tgk sgt2 cite ni, so kire pasrah la...seat depan pun blh la...

Tapi ternyata, mmg dah nak jadi rezeki kami kot...bile tanya skali lagi, kami akhirnye dpt seat plg belakang sbb ade org x dtg amik tiket yg dh dibook...YEAY!!!! (^_^)

So dpt la kami tgk jgk cite ni tanpa perlu duduk kat depan...maka tersenyum riang la org tu sbb dpt jgk tgk cite yg die nak sgt tu...ngengenge....

(^_^)

Saturday, June 6, 2009

Jangan Pandang Belakang Congkak



(^_^)

aku dh tgk cite ni...JANGAN PANDANG BELAKANG CONGKAK....
agak kelakar la jgk.kire x rugi la kalo pegi tgk kan...at 1st,igt nk tgk Syurga Cinta sbb nk tgk Awal Ashaari tapi bile fikir2 smule,baik tgk JPBC je..and i think we made a right choice...hehe..
plg kelakar,bile tgk Bob KU2 jadi bomoh jawa..badan pnye beso tp suara die kecik je...ha3
sape2 yg rase tension or sesaje nk rileks2 santai,anda disyorkan pegi tgk cite ni..xyah fikir pape pn....pegi tgk,gelak byk2,blk...

(^_^)

Saturday, May 30, 2009

Love wins.....

(^_^)


"Have I told you about the tension of opposites?" he says.
The tension of opposites?

"Life is a series of pulls back and forth. You want to do one thing, but you are bound to do something else.

Something hurts you, yet you know it shouldn't. You take certain things for granted, even when you know you should never take anything for granted.

"A tension of opposites, like a pull on a rubber band. And most of us live somewhere in the middle."

Sounds like a wrestling match, I say.
"A wrestling match." He laughs. "Yes, you could describe life that way."

So which side wins, I ask?
"Which side wins?"
He smiles at me, the crinkled eyes, the crooked teeth.
"
Love wins. Love always wins."


- "Tuesdays With Morrie - Mitch Albom"


(^_^)

Saturday, May 16, 2009

Selamat Hari Guru

(^_^)

Selamat Hari Guru
Happy Teacher's Day

utk semua guru-guru di Malaysia ni... :-D

(^_^)

ABC in my life

(^_^)

Someone said to me,

"If sy pengarah baru Dewan Bahasa dan Pustaka M'sia, sy susun semula huruf,

A B C D F G H I L O V E U J K M N P Q R S T W X Y Z "

ngengenge.... (^_^) (^_^)

Saturday, April 25, 2009

Deeper Conversation

(^_^)

Is your favourite colour blue?
Do you always tell the truth?
Do you believe in outerspace?
Now I'm learning you

Is your skin as tanned as mine?
Does your hair flow sideways?
Did someone take a portion of your heart?
Now I'm learning you

And if you don't mind
Can you tell me
All your hopes and fears
And everything that you believe in
Would you make a difference in the world
I’d love for you to take me to a deeper conversation
Only you can make me

I've let my guard down for you
And in time you will too

And if you don't mind
Can you tell me
All your hopes and fears
And everything that you believe in
Would you make a difference in the world
I’d love for you to take me to a deeper conversation
Only you can make me

(^_^)

Friday, April 3, 2009

New Arrival


(^_^) Jeng jeng jeng...presenting our newest family member...actually ni anak sedara aku..my 1st anak sedara ni.. =) he was safely born on 1st April 2009 at 8.36pm..rakyat Ganu ni,lahir kt Hospital Kemaman..(as his parents wish la kn..) name die?secara x officialnye adalah Altamis Rusyaidi yg b'mksud ketua/panglima yg bijak..
He's sooo small..mase lahir tu,just dlm 2.3++ kg je...nk pegang pn takut,rase mcm fragile sgt..he3x skrg ni die dh ade kt umah kami dh since my sis in law pn bpantang kt sini..dan sejak mlm tadi,bmula la diari "Akademi Fantasia" di rumah kami..yelah,ade new born "singer" la katakn..dgr cite pagi td,his parents just blh tdo lps 4am je..lame jgk bt "konsert" ni...ha3x
And as for his aunty pulak...hmmm..aunty die tdo mati,so xdgr pape laaaa...ha3x (^_^)

Tuesday, March 31, 2009

Kisah Dua Petang dan Bola Baling

Nama Kejadian : Pertandingan Bola Baling
Tarikh Kejadian : 29 & 31 Mac 2009
Tempat Kejadian : SK Rantau Petronas & SK Kemasik [dua2 pn kat Kemaman,Trg ;-) ]

Dua petang aku duk bsorak tepi padang, mnyokong team sek aku main handball..1st day kt SK Rantau Petronas,boys main..mmg best tgk sbb dr 1st game lagi,ktorg dh bantai team tuan umah 7-3..ha3x
Bile masuk separuh akhir,match dh smakin menyengat & menyengit apabila team lawan mdahului kami masa 1st half dgn jaringan 1-3..tp our boys x mudah mnyerah,kami bangkit dgn penuh semangat juang sampai la kami menang jugak 4-3..
Aku yg duk tepi padang nih,toksah ckp la..everytime the boys score, aku rase mcm nk HISTERIA je bsorak..tmbh lagi sbb goalkeeper team lwn mmg KEBAAAL..so bile bolos & gol,mau nye kami kt luar ni tak histeria..yelah,sbb nmpk cam impossible je tetapi dh jd possible..yeay!!
UNFORTUNATELY,kami kalah mase final..so sad!!!! dgn jaringan 2-4..adeh.. :-( but it's ok sbb kami still blh pegi district level..yezza!!

Petang kedua,kami ke SK Kemasik..kali nih,girls lak main..awal2 slow jeeee....our girls main x ikut plan & coach diorg pn mulalah naik angin tanpa di'plan'...ha3x
Luckily,their fighting spirit melonjak naik mase separuh akhir..walaupun pihak lwn memberikan tentangan sengit tp our girls ttp menang..yeay!!
Tibalah kami ke final..this is the BEST part..mase 1st half,kami leading 1-0..masuk je 2nd half,our girls x bg muka dh kt pihak lwn..yg diorg tau...KASI SERANG ITU PIHAK LAWAN PUNYA GOL...ha3x
And of kos la it's a happy ending for us sbb the girls menang bergaye 5-0...hip hip hooraaaaayyy!!! dan skali lagi kami (cikgu2 kt luar padang nih) bsorak mcm org histeria...ehehe..

p/s : kalo anda baca cite ni,jgn silap paham tau..saye bkn COACH..samada utk boys team mahupun girls team...
siapa saya??............ saya hanyalah CHEERLEADERS CAPTAIN...ha3x

Friday, March 20, 2009

sesaje.....

(^_^) assalamualaikum....dh lame gle aku xtulih dlm blog aku nih...n blog org lain pn aku xsmpat nk jenguk...asyik bz je manjang..hu3x...jd chekgii ni nmpk je rileks tp kalo korg jd sdiri br korg tau.. ;p actually aku xde mende pn nk tulih tp aku rs nk tulih jgk sbb kesian tgk blog nih kosong je...ha3x
btw,aku dh slowly adapting myself kt sek baru...so far?bh la labu...ehehe.. ;p bak kate org,msuk kandang kambing,mengembek...msuk sek org,bcakap...(of kos la,xkn nk mngembek jgk kn..) ;D oleh kerana aku xde pape nk tulih,so aku sesaje la nk letak my latest fav song..tp lirik je la...video nye aku malas nk upload...btw....lagu nih xde kena mngena dgn sesape samada yg idup ataupun yg mati ye...i just luv it.. (^_^)

Yuna: Dan Sebenarnya

oh bulan
enggan melayan diriku lagi
pabila,
air mata membasahi pipi
dan lagu2 di radio seolah2 memerli aku
pabila,
kau bersama yg lain

adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
dan sebenarya ku mengharapkan
di sebalik senyuman mu itu
kau juga merindui aku

ku enggan
berpura pura ku bahagia
ku enggan
melihat kau bersama si dia
oh ku akui cemburu
telah menular dalam diri
pabila
kau bersama yang lain

adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
dan sebenarnya ku mengharapkan
di sebalik senyuman mu itu
kau juga merindui aku

pabila kau merenung matanya
ku rebah,
jatuh ke bumi
di saat kau benar-benar mahu pergi
seperti ku bernafas dalam air
adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
dan sebenarya ku mengharapkan
di sebalik senyuman mu itu kau juga merindui aku