hari-hari bahagia dalam hidup duahengget (^_^)v

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, March 31, 2009

Kisah Dua Petang dan Bola Baling

Nama Kejadian : Pertandingan Bola Baling
Tarikh Kejadian : 29 & 31 Mac 2009
Tempat Kejadian : SK Rantau Petronas & SK Kemasik [dua2 pn kat Kemaman,Trg ;-) ]

Dua petang aku duk bsorak tepi padang, mnyokong team sek aku main handball..1st day kt SK Rantau Petronas,boys main..mmg best tgk sbb dr 1st game lagi,ktorg dh bantai team tuan umah 7-3..ha3x
Bile masuk separuh akhir,match dh smakin menyengat & menyengit apabila team lawan mdahului kami masa 1st half dgn jaringan 1-3..tp our boys x mudah mnyerah,kami bangkit dgn penuh semangat juang sampai la kami menang jugak 4-3..
Aku yg duk tepi padang nih,toksah ckp la..everytime the boys score, aku rase mcm nk HISTERIA je bsorak..tmbh lagi sbb goalkeeper team lwn mmg KEBAAAL..so bile bolos & gol,mau nye kami kt luar ni tak histeria..yelah,sbb nmpk cam impossible je tetapi dh jd possible..yeay!!
UNFORTUNATELY,kami kalah mase final..so sad!!!! dgn jaringan 2-4..adeh.. :-( but it's ok sbb kami still blh pegi district level..yezza!!

Petang kedua,kami ke SK Kemasik..kali nih,girls lak main..awal2 slow jeeee....our girls main x ikut plan & coach diorg pn mulalah naik angin tanpa di'plan'...ha3x
Luckily,their fighting spirit melonjak naik mase separuh akhir..walaupun pihak lwn memberikan tentangan sengit tp our girls ttp menang..yeay!!
Tibalah kami ke final..this is the BEST part..mase 1st half,kami leading 1-0..masuk je 2nd half,our girls x bg muka dh kt pihak lwn..yg diorg tau...KASI SERANG ITU PIHAK LAWAN PUNYA GOL...ha3x
And of kos la it's a happy ending for us sbb the girls menang bergaye 5-0...hip hip hooraaaaayyy!!! dan skali lagi kami (cikgu2 kt luar padang nih) bsorak mcm org histeria...ehehe..

p/s : kalo anda baca cite ni,jgn silap paham tau..saye bkn COACH..samada utk boys team mahupun girls team...
siapa saya??............ saya hanyalah CHEERLEADERS CAPTAIN...ha3x

Friday, March 20, 2009

sesaje.....

(^_^) assalamualaikum....dh lame gle aku xtulih dlm blog aku nih...n blog org lain pn aku xsmpat nk jenguk...asyik bz je manjang..hu3x...jd chekgii ni nmpk je rileks tp kalo korg jd sdiri br korg tau.. ;p actually aku xde mende pn nk tulih tp aku rs nk tulih jgk sbb kesian tgk blog nih kosong je...ha3x
btw,aku dh slowly adapting myself kt sek baru...so far?bh la labu...ehehe.. ;p bak kate org,msuk kandang kambing,mengembek...msuk sek org,bcakap...(of kos la,xkn nk mngembek jgk kn..) ;D oleh kerana aku xde pape nk tulih,so aku sesaje la nk letak my latest fav song..tp lirik je la...video nye aku malas nk upload...btw....lagu nih xde kena mngena dgn sesape samada yg idup ataupun yg mati ye...i just luv it.. (^_^)

Yuna: Dan Sebenarnya

oh bulan
enggan melayan diriku lagi
pabila,
air mata membasahi pipi
dan lagu2 di radio seolah2 memerli aku
pabila,
kau bersama yg lain

adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
dan sebenarya ku mengharapkan
di sebalik senyuman mu itu
kau juga merindui aku

ku enggan
berpura pura ku bahagia
ku enggan
melihat kau bersama si dia
oh ku akui cemburu
telah menular dalam diri
pabila
kau bersama yang lain

adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
dan sebenarnya ku mengharapkan
di sebalik senyuman mu itu
kau juga merindui aku

pabila kau merenung matanya
ku rebah,
jatuh ke bumi
di saat kau benar-benar mahu pergi
seperti ku bernafas dalam air
adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
dan sebenarya ku mengharapkan
di sebalik senyuman mu itu kau juga merindui aku