hari-hari bahagia dalam hidup duahengget (^_^)v

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, June 25, 2009

Dua Mood Yang Berbeza

(^_^)

Smlm, aku pegi meeting. Meeting utk semua cikgu prasekolah Kemaman, bincang psl nk buat Karnival Prasekolah. Masa kami bincang psl penyertaan utk acara2 yg dipertandingkan...xde angin...xde ribut...tanpa sebarang warning, tetiba je pegawai PPD bahagian prasekolah tu berkata, "Mana Cikgu Firmilia?"

Aku : (Sambil mengangkat tangan) Ye saya, saya kat sini tuan haji...
Pegawai PPD : Haa..sekolah awak masuk jadi wakil daerah utk pertandingan tarian ye...
Aku : (Menganga tahap maksimum punya tergamam - suasana tegang mula terasa) Wakil daerah??? x mboh saya tuan haji..tuan haji tolonglah cari sekolah lain..saya mana reti bab-bab tarian ni...
Pegawai PPD : Eh,mana blh gitu...xpela, kira muktamad je...

Arrrrggggghhhhhhhh!!!!!!!!!! Aku dah tension tahap gaban...TENSION!!!! Why me? Why my school? WHY? WHY?
Tarian???...aku ni dah la mmg "berseni" dan "lemah-lembut" orangnya.....mmg la sgt "sesuwaiii" gitu....huhuhuhuhuhu

Tp...tahap tension aku dh berkurang la sikit...maybe sbb lps meeting tu dpt mkn aiskrim kot...Cornetto Royale ChocLuv...YUMMY... (^_^)

Ok, abih bab-bab tension...cite bab lain pulak..aku tgk cite Mr.Fix It..ade ayat dlm cite tu yg aku suka sgt2...Ayatnye berbunyi:

"The secret of life isn't staying young.
The secret of life is finding a love that grows fonder as you grow older
It's what many call true love
Because when you have true love, you feel young, no matter what age you are"

I'm so totally agreed with that.. (^_^)
And "you", thanks for being here, beside me...i love you

(^_^)

Wednesday, June 10, 2009

Wayang lagi...

(^_^)

On 4th June aritu, dah pegi tgk JPBC...then, on 8th June lak, skali lg aku pegi tgk wayang. tp bkn la cite JPBC lagi...x kan nk tgk 2,3 kali cite tu..kaya le si David Teo tu nnt..eheh..

Aku pegi tgk Night At The Museum 2 lak...mmg cite yg sgt3 kelakar...smpaikan ade org tu, x abis2 gelak..same la aku pn.. (^_^)
Dari aritu lagi kami nk tgk cite ni tp aritu tiket tinggal lagi yg seat plg depan..x sanggup...xsanggup..then, utk kali kedua ni pun, mula2 tanye, tiket still jgk tinggal yg seat depan2..ade org tu muka cam dah frust...hehe..tp sbb kami nk tgk sgt2 cite ni, so kire pasrah la...seat depan pun blh la...

Tapi ternyata, mmg dah nak jadi rezeki kami kot...bile tanya skali lagi, kami akhirnye dpt seat plg belakang sbb ade org x dtg amik tiket yg dh dibook...YEAY!!!! (^_^)

So dpt la kami tgk jgk cite ni tanpa perlu duduk kat depan...maka tersenyum riang la org tu sbb dpt jgk tgk cite yg die nak sgt tu...ngengenge....

(^_^)

Saturday, June 6, 2009

Jangan Pandang Belakang Congkak



(^_^)

aku dh tgk cite ni...JANGAN PANDANG BELAKANG CONGKAK....
agak kelakar la jgk.kire x rugi la kalo pegi tgk kan...at 1st,igt nk tgk Syurga Cinta sbb nk tgk Awal Ashaari tapi bile fikir2 smule,baik tgk JPBC je..and i think we made a right choice...hehe..
plg kelakar,bile tgk Bob KU2 jadi bomoh jawa..badan pnye beso tp suara die kecik je...ha3
sape2 yg rase tension or sesaje nk rileks2 santai,anda disyorkan pegi tgk cite ni..xyah fikir pape pn....pegi tgk,gelak byk2,blk...

(^_^)