hari-hari bahagia dalam hidup duahengget (^_^)v

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, July 27, 2009

Di Balik Tabir

(^_^)

Tadi lps mkn, aku tgk tv. Duk tukar2 channel, jumpe la cite kat Astro Ria.

Di Balik Tabir: SETEM
Akan datang di pawagam berdekatan anda pada 30 Julai 2009.

An action-comedy film by Khabir Bhatia. So dh blh agak, cite ni mesti lawa die punye gambar...
Tgk the making pun, dh blh rase cite ni mcm kelakar n best je.
Dh la pelakon2, byk yg best2. Ade afdlin shauki, QUE HAIDAR, BRONT, rashidi ishak, vanida imran & ramai lg la.
Teringinnye nk tgk......mesti best.......
Tp apsal la cite ni kuar hjg bln ni?? Apsal x kuar hjg bln dpn??
Sah2 dh bln ni aku mcm pokai sket sbb kna tanggung kos baiki kete..ish..tensyiioon betul la..
hmmmm...xpela, kalo blh pegi tgk, pegi la...kalo xleh, duk je diam2...hahahaha

(^_^)

Saturday, July 25, 2009

Gloomy Week

Mood skrg : Sedih dan Bengang
Sebab2 : Sebab semua hal.......sebab kete......sebab...............semua la

This week is definitely a gloomy week for me. Hati aku dlm gundah gelana je. Aku xde mood, aku bengang, aku sedih dan air mata aku pun dah byk tumpah.

2, 3 plan yg aku buat, x jadik......
i'm missing someone SO MUCH.......
kete aku lak br tghari smlm kna langgar dgn org gile yg xtau undang2 jln raya.......

Di saat aku sgt2 perlukan someone utk dgr semua rasa hati aku, aku lega sbb aku ade sahabat baik aku. TQ SO MUCH MY FRIEND (u know who u are) Ko betul2 jaga aku mcm aku ni adik ko. I'm glad i have u in my life. Sorry, aku kacau ko walaupun time tu dh after 12am & ko pn dh penat dgn keje ko. Lps ckp dgn ko mlm tadi, baru la aku rase lega sket. Don't worry about me, I will keep smiling (ko tau kan, angah ko ni mmg "kuat") TQ again, kalo aku xluah kat ko mlm tadi, aku pun xtau aku blh berenti nangis ke x dan aku blh tdo ke x smpai ke pagi...TQ TQ and TQ.....

Sunday, July 12, 2009

The Climb

(^_^)

Arini dh 12hb Julai..masa dh makin suntuk...budak2 prasekolah aku still keras dlm tarian...susah woooooo nk ajar budak2 ni..nak suruh ikut step dah 1 hal, nak suruh hafal step dah 2 hal..
Tapi mmg bkn aku la yg ajar budak2 ni menari..mane la aku tau bab2 tarian ni..hehehe...dan aku amat amat amat bersyukur sbb ade jgk cikgu sek aku yg sudi ajarkan budak2 ni...thank u sooooo much!!!
Tapi kan ade ayat best dari pegawai PPD utk guru besar sek aku:
"Saya igt Cikgu Firmilia pandai menari, sbb tu saya pilih sek dia. Tgk mcm lemah lembut, blh menari je..."
Ape?????!!!! muahahahahahahahahahaha...itulah ayat paling kelakar pernah aku dgr...aduyaiiiii....gelak besar aku mase GB aku cite kat aku ari2....
Karnival prasekolah peringkat negeri is on 15 Ogos.in the meantime,aku sebok dgn kerja2 sebagai jawatankuasa karnival prasekolah peringkat PKG, daerah dan negeri. selagi x menjelma dan selagi x berlalu 15 Ogos, selagi tu la otak aku akan cramp pikirkan hal2 ni..
Takpe, takpe..i will keep going and be positive..aja aja fighting!!! hahaha... (^_^) hidup ni pun bkn blh tension2 sgt..ape pn yg dihadapi, yg penting kite kena tau mcm mane nk tukar rase negatif tu kpd sesuatu yg positif...yezzaaaa!!!
Time2 tgh tension dan lemas mcm ni, mmg best kalo layan lagu Miley Cyrus, "The Climb". lagu ni mmg blh salurkan rase positif kat sesape je yg mendengarnye..

The Climb - Miley Cyrus

I can almost see it
That dream I am dreaming
But there's a voice inside my head saying
You'll never reach it

Every step I'm taking
Every move I make feels
Lost with no direction
My faith is shaking

But I gotta keep trying
Gotta keep my head held high

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be a uphill battle
Sometimes I'm gonna have to lose

Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb

The struggles I'm facing
The chances I'm taking
Sometimes might knock me down
But no, I'm not breaking

I may not know it
But these are the moments that
I'm gonna remember most, yeah
Just gotta keep going

And I, I got to be strong
Just keep pushing on

Keep on moving, keep climbing
Keep the faith, baby
It's all about, it's all about the climb
Keep the faith, keep your faith

(^_^)