hari-hari bahagia dalam hidup duahengget (^_^)v

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, August 31, 2009

Celebrations

(^_^)

Salam Ramadhan utk semua. Hopefully korang pose penuh lagi..hehehe Tp yelah kan, ade sesetengah hal, xdpt dielakkan. So nak xnak, terpaksa la kantoi pose jgk. But what can we do? It's nature..kan? kan? Tp, jgn sengaja ponteng tau...

So sambil2 tunggu time berbuka ni, aku nk tulis something la arini. Makanan pun semua dh siap. So tunggu je la azan nnt. (^_^)

Arini brape haribulan? Arini 31 Ogos 2009. Today, Malaysians are celebrating Merdeka Day. So I would like to wish all of you, "Selamat Menyambut Hari Merdeka" yg ke 52.. (^_^)
Mcm2 cara org buat nk celebrate hari merdeka ni. Aku? This year, aku sgt2 happy sbb dpt celebrate hari merdeka dgn "dia". No grand celebration. But we did have a simple but sweet celebration. We just hang out somewhere dgn bekalan2 tit-bits. We start our celebration dgn mkn aiskrim Cornetto Royale Blackforest Blossom. Then, mkn Kinder Bueno, Ferrero Rocher, Chocettes Black Forest (which is my FAV), mineral water dan air Gatorade Oren. I don't know why he bought Gatorade Oren tu out of many other drinks. "Dia" ckp, "Nak try la rase die". Dan rase die mcm air oren tawar..hehehe

Before that, kami berbuka puasa same2. Kami pegi pasar ramadhan. Mula2 beli ayam madu seketul. Then, beli ketupat 3 biji. Beli lak onde2, satu hengget 7 biji. Btw, onde2 is my FAV. Kuih yg mmg aku blh mkn tiap2 hari dlm bln ramadhan ni tnpa rase muak..hahaha
Pastu, "dia" beli kuih ape ntah. "Dia" kate suke mkn kuih tu tp name pn xtau..ade ke patut...hahaha
Abih bab kuih. Pegi lak survey air. Tgk2 smbil cop dulu air mane yg berkenan. Then, lps dh cop air, kami pegi beli nasi berlauk. Sedap gak lauk2 kt gerai yg kami pegi tu. Mmg keputusan yg tepat setelah melihat mmg ramai org yg berkerumun kt gerai tu. (^_^) Kami beli lauk ikan pari masak asam pedas sekeping, ayam merah seketul, dendeng sekeping dan tempe. xpasal pasal, aku yg xmkn tempe ni pn kna mkn tempe time berbuka tu. Tp xpela, paksa rela...mkn je la..hehehe
Lps dh beli nasi + lauk, barulah kami pegi beli air. At first, igt nk beli air tebu. Tp aku ubah fikiran lps tgk air kalamansi yg mcm best je..hahaha Dan "dia" beli air keladi.
Lps dh abih membeli bekalan berbuka, "dia" blk umah jap, amik sudu, garfu dan 1 mug yg sgt2 besar..hahaha Nape kami bwk semua benda tu? Sebab........lps tu......

Kami pegi berbuka berdua kat taman. Taman mane? xleh ckp, nnt org kemaman yg bace blog aku ni dpt tau la port kami dating..kantoi la nnt..hahaha
Mmg sempoi berbuka mcm tu but yet at the same time sweet sgt2... (^_^)

Maybe for some people, cara kami bukak pose dan celebrate merdeka tu mcm xde pape je. But what is more important is, we ourselves cherish every single moment, every single seconds yg kami kongsi tu. We had fun, we had a good time and we enjoyed ourselves in our own way. (^_^)
And what makes this buka puasa and merdeka celebration more meaningful and special is, we are celebrating fasa baru dlm hidup "dia" dan hidup kami. For some reason, aku betul2 bahagia dan aku sgt2 gembira.


Picture of "dia". Tgh berbuka sempat lagi melayan kucing...

(^_^)

Monday, August 24, 2009

Buka Puasa @ Grand Continental

(^_^)

Smlm kitorg berbuka kat Grand Continental. One of my aunty yg blanje. Memandangkan makcik aku keje kt situ, die pn dgn baik atinye blanje kitorg, smpai 2 meja...hehehe...Emmm....kalo nak kira dari segi kesedapan, masakan kat Shahzan Inn lagi sedap kot. Tapi xpela, org dah blanje, mkn je la...Dpt mkn free pn, kire ok dh tu. (^_^)


Peace yo!!! Kami dh kenyang....hehehe


Sambung mkn buah lps solat maghrib


Last pose before balik

(^_^)


Tuesday, August 11, 2009

Dia.H1N1.Konvo

I'm feeling sleepy right now. Maybe sbb mlm td aku xcukup tdo & balik dr sek td, ade meeting lak sampai ke ptg kat PPD.

Dia call aku mlm td, at 2.17 am. Dia ngadu demam & badan dia sgt2 panas. Dah la dia mmg ade selsema sblm ni & mlm ni selsema dia makin teruk pas2 tambah lagi, dia sakit kepala yg sgt2. Aku dh risau dh. Risau sgt2. Mcm simptom2 H1N1 je. Sape yg xrisau ble dgr mcm tu? Why do u have to be so far away now? Why do u have to be at Penang now? Dia sakit & dia jauh. 2 perkara yg bt aku sgt2 xsedap hati. Dan 2 perkara yg bt aku xleh nk tdo. Mata pejam tp otak & hati duk pikir mcm2. Jgn la dia kena H1N1. Mintak dijauhkanla....

Aku rase aku tdo kul 5 kot. Bgn je, dh start pikir balik psl dia. Pegi sek pun, rase mcm jln atas angin je. Sbb risau & ngantuk. Sbb xtahan sgt, aku call dia dlm kul 11. Dia ckp dia dh ok sket. Leganye aku ble dgr suara dia & ble dia ckp mcm tu. SYUKUR ALHAMDULILLAH.

Sblm pegi meeting tghari td, aku call dia lagi. Tp xjwb. Abih meeting, call lagi. Xjwb. Sampai umah, call lagi skali. Pun xjwb. Alahaiiiii....nape ni? Time tu, aku dh xpikir lain dh. Risau dtg smule, takut demam dia tiba2 jadi lagi. Luckily, xlame lps tu, dpt jgk call dia. Katenye dia tdo time aku call tiga2 kali tu. Ble dpt dgr suara dia, xtau la nk ckp mcm mane rasenye dlm hati aku ni. LEGA. Dan dia dh pun bersama parents dia. So double lega. Sbb ade org blh tgkkan dia.

Esok, dia akan konvo. Yeay!! Happy Convocation, dear. I hope you'll get better n you are in your best condition tomorrow, so that you can naik stage dgn bergayenye n take your scroll. I wish i can be there to share your happy day n happy moments. I Miss You.