hari-hari bahagia dalam hidup duahengget (^_^)v

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, October 29, 2009

So near.....but so FAR...

*sigh*

Those yg familiar dgn blog aku, akan perasan yg aku biasenye start post aku dgn smiley face (^_^). But not this time. Aku start dgn *sigh* - mengeluh. Sbb ape aku mengeluh? Aku mengeluh sbb aku t'paksa tinggalkan all my loved ones for 1 month. (Papa Mama Abg K.Dila Altamis Acik Adik Uncles Aunties Cousins "Dia") Starting from 28th Oct until 26th Nov. I'm actually going to Singapore to attend a course. English for Early Childhood Education. Dah start pn course ni haaa...tp dr 28hb smpai 31hb, kami ade briefing kat KL dulu. So di saat aku menulis ni, aku kat KL la. Kat hostel ELTC, IPBA. 1hb ni baru la kami bertolak ke S'pore. Hancur harapan aku...igtkan blh la naik kapal torobang pegi S'pore. Rupe2nye hampeh...naik bas je..hu3..

Berbelah bagi betul hati aku mase aku dpt tau aku kena g S'pore. Dh la rase xnak pegi tu melebihi rase nk pegi...lg la xsemangat langsung dibuatnye..Yeah yeah i know, this is once in a lifetime opportunity. Dlm ramai2 cikgu prasekolah kt M'sia, aku antara 25 org yg t'pilih. So mmg rugi la kalo tolak kn...? But until now, aku still x b'semangat. *sigh* Aku tau aku pergi ni dgn m'bawa harapan yg besar. Aku ni wakil negeri Terengganu tau..Harapan negeri? Aku xheran sgt. Yg aku susah ati nye, aku adalah harapan parents aku. Papa dan mama adalah org yg plg excited bile dpt tau psl ni. Excited mcm diorg je yg t'pilih pegi. That's the main reason kenapa aku pegi jgk wpun hati aku dlm keadaan lemah longlai mcm ni. Aku mmg xsanggup nk ckp tidak bile aku tau benda tu blh happykan parents aku. (why i feel like i want to cry now?)
Ade org ckp, "best ape blh g S'pore...sebulan tu...blh la jln2 kenal tmpt org"
Ade org ckp, "ala, S'pore bkn jauh pn. abang kan ade kat Johor." (My brother duk Johor)
Ade org ckp, "ala, sebulan je....bkn lame pon..."
***kalau la aku blh ganti je tmpt aku dgn org2 yg ckp tu....kan best..... *sigh*

Aku betul2 x b'semangat nih....   :(
Ya Allah, bg la aku sedikit kekuatan. Bg la aku sedikit semangat.
Dear all, doakan aku blh survive in my 26 days there.

Tuesday, October 20, 2009

BloggerBoy

(^_^)

Mlm smlm, akhirnye dpt jgk aku abihkan cite Blogger Boy yg aku duk ikut tgk selama ni. For those yg xtau, cite ni sbnrnye ditayangkan di 8TV, 9.30pm, every Thursday. Another urban drama by Red Communications. Ala, yg buat cite Gol&Gincu dan Kami. Diorg ni mmg pandai bt cite ikut aliran terkini. G&G kuar mase org tgh gilekan futsal & Kami kuar time indie band menguasai telinga2 pendengar muzik. Now BB dh abih la...Aku je lmbt sket m'abihkannye sbb aku slalu x igt nk download cite tu. Nak tgk kat tv, mmg sahih la xdapek since parents aku mane la nk layan Blogger Boy...hehee..nasib baik la zaman dh moden & canggih manggih, dpt jgk la aku menengoknye.

Masa 1st time aku tgk iklan cite tu, masa mula2 cite tu nk start kuar, niat aku nk tgk Qi je...kenal x Qi..??? Sebutan name die is actually "Chi". Mamat ni dulu penah jd pengacara program tv Destinasi Bajet. Ala, program melancong yg hanya m'gunakan bajet sebanyak RM300 tu...Aku merupakan peminat setia program tu & kalo korang ade tgk program tu & kalo korang perasan, fav drink mamat ni ialah Teh Ais...sbb blh dikatakan setiap episod, die akan order teh ais. Kalo tak time lunch, mesti dinner (^_^)

So, ble aku nmpk mamat ni b'lakon dlm cite BB ni, aku pn try la ikut. Boleh layan la jgk cite ni actually. Tambah lak ade Nas-T yg selambe je b'lakon tu. And that girl yg jadik "Nina", namenye Julie Woon, she's so comel n gorgeous. Cute! Ble gabung Qi & Julie, jadik double Cute! hahaha
p/s: dear, if u read this, please....no offence. yes, Qi is cute but u're even more cuter. n i know u hate it when i said u're cute ;P

Back to the story...(td tu ade pesanan penaja sket....hehehe)
Actually, aku agak frust jgk la dgn ending cite ni sbb the heroin left the hero. But i'm sure, in the 2nd season, they'll be back together. Kalo korang xpenah tgk cite ni n ade rase nk tgk, tgk or download je kt website 8TV...wokeh?

(^_^)

Sunday, October 11, 2009

Kau Pergi......Al-Fatihah

After 3 years sakit, my aunty akhirnya kembali ke rahmatullah pada 9 Okt, dlm pukul 11.20 mlm. Menerima berita kematian terutamanya ahli keluarga terdekat atau org yang rapat dgn kita memang tak mudah dan sgt menyakitkan.
Rasanya mcm ade org lempang kita dgn sgt2 kuat. Tersangat kuat. Kita akan jadi terpinga2. Bila kita dh sedar dari t'pinga tu, barulah kita akan sedar apa yg telah berlaku dan pada masa yg sama, kita akan menangis kesakitan. Sakit yg teramat sakit.
Aku ade dua makcik yg rapat dgn aku. Aunty Zan dan Aunty Ma. Aku mmg terlalu rapat dgn dua2 makcik aku ni and both of them know me inside out more than anybody else. Semua cerita, semua rahsia, gembira ku dan sedih ku, semuanya aku kongsi dgn my two aunties ni. They are like my aunties cum bestfriends for me. They always there for me whenever I need them. Cuma bila Aunty Zan start sakit, aku dh xdela berkongsi hal2 sedih dgn dia sbb aku xnk bebankan dia lagi. Aku just cite hal2 gembira je.
But still, aku masih igt, ada sekali tu aku sedih sgt2 sbb satu hal ni dan Aunty Zan dpt tahu. Dlm sakit, dia menangis dgn aku sbb dia ckp xde ape dia blh buat utk tlg aku dlm keadaan dia mcm tu dan dia hanya mampu pujuk aku supaya aku berhenti menangis. Bila aku terkenangkan hal2 kami, mmg hati aku akan jadi sayu sgt.
Tapi aku sedar, yang pergi takkan kembali. Kami harus terima dan redha dgn pemergian Aunty Zan. Semoga rohnya ditempatkan di kalangan roh-roh org beriman dan dicucuri rahmat.
Al-Fatihah...

Wednesday, October 7, 2009

HappY BirthdaY

(^_^)


"happy birthday to me
 happy birthday to me
 happy birthday to fimi
 happy birthday to me"

hehehe...today is my birthday..my 26th birthday (^_^) ALHAMDULILLAH...aku bsyukur sbb dpt bnafas lagi di harijadi aku yg ke 26 ni..dh 26 tahun ke?? ish, agak tua dh rasenye...he3
TQ for all the wishes yg korang dh bagi. Antara SMS wishes yg aku dpt:
peng : fimi, happy besday..semoga cepat2 mendirikan rumahtangga..
kema : selamat pagi, cikgu...slamat hari jadi, cikgu..heh..moga2 cpt kwen
g-hah : Salam fimi. Hepi besday...Bila mu nk tunang, nikoh...Kabola.

ya ampun kawan2...dh xsabo sgt ke nk minum air sirap sedap?? over tau...
hahaha..sabo ye...sabo...

(^_^)

Tuesday, October 6, 2009

I.M.U


I MISS YOU
i really really really damn seriously miss you
nape la kena wujud perasaan yg menyeksa mcm ni?
*sigh*
:(

p/s: i can't sleep. xde idea nk tulis ape. this is the only thing yg duk berlegar dlm kepala aku 2,3 menjak ni.
dear, why do you keep running in my mind? don't you get tired doing that? ;P