hari-hari bahagia dalam hidup duahengget (^_^)v

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, November 16, 2009

wytebord?? ooo....whiteboard...

(^_^)

hye all...i'm kinda bz sket la skrg. byk keje nk disiapkan esp journal. (hate it!) esok kena htr setakat mane yg dh siap. ni pn actually tgh tulis jurnal tp mcm dh stuck kepala otak ni, so i bukak blog la...merepek meraban jap dlm blog sendiri..

i thought i want to post all my pictures when i went to victoria theatre and merlion park yesterday. tp nntla, sbb yg tu kena story detail2 kan...sbb nk bg my fren, peng, jeles....hahaha (^_^)

so mlm ni aku nk post 1 gambar ni je la. here it is....



it's a marker pen actually. cuba tgk betoi2 kt gmbr marker tu, tgk ejaan utk whiteboard. dh bertukar jadik WYTEBORD. hahahaha...tergelak sorang2 aku mase aku perasan ejaan die mcm tu....ish ish ish....

(^_^)

Sunday, November 8, 2009

A Night In Singapore

(^_^)

Mlm td, abg aku dtg. Abg dtg dgn K'Dila, Altamis, Cik Mey (makcik K'Dila), Herman (sepupu K'Dila) dan jugak Huda (awek Herman). Altamis dh tumbuh gigi. Ade 2. SO CUTE!! I'm so happy. It's good to see our own family ble kte dlm keadaan stressful mcm ni. It's like a theraphy. It's a remedy. (^_^)


Ade gigi dh budak ni...lps ni mesti slalu gigit org..

K'Dila siap bekalkan lauk sambal ikan bilis goreng lagi. Since dinner is not provided, so ble ade org htr lauk mcm ni, senang la sket. xyah la aku nk menapak jln kaki 15-20 min turun ke Orchard Road tu cari makanan. It's good to get to eat home's cooking. Wpun just sambal ikan bilis goreng je tp it's better than mkn makanan yg tasteless kt sini..huhuhu

Kami pegi mkn kt Tanjong Pagar Railway Station. I ate nasi ayam black pepper. As usual, Altamis menggelepar nk mkn. Suap la ape pn, semua die nak. Ish, budak tu sorang...Dh la tu, ble org dh stop bg die mkn, mula la die bt muka nk menangis. Pastu duk bt bunyi hu hu hu. Geram btul la..Suap je die smule, sengih la manjang...Budak kecik tu mmg mkn byk. Last2 papa die terpaksa bwk die pegi jauh2 sbb die duk nangis nk mkn lg walhal dh byk sgt dh kami suap die mkn...


Perut byk kenyang, hati pun byk hepi..

Then, lps mkn, kami singgah Orchard Road sblm diorg htr aku blk hotel. Bkn g shopping tau. Kami pegi tgk Christmas decoration yg sgt2 cantik sepanjang Orchard Road tu. (dear, I wish u were here with me last nite. Mesti best jln2, amik gmbr, santai2 sambil tgk all the beatiful lights and decoration). Sbnrnye mmg Christmas lambaaaattt lg tp diorg prepare semua decoration tu awal2 sbb starting from today (8 Nov), ade persidangan APEC. APEC stands for....emmmm...aku pn xtau..hahaha...yg aku tau, semua Perdana Menteri akan ade kt sini. Tp xsure is it Asean punye PM je ke atau satu dunia. But I heard Obama pn ade n akan ade perarakan khas sepanjang Orchard Road ni nnt.


Nice....


Another christmas tree...pn cantik jgk..


All the colourful lights and decoration...


Me, Altamis and K'Dila

So lps dh puas b'jln n amik gmbr, kami pn blk smule ke hotel. Sblm blk, smpat lg aku grab McFlurry Koko Crunch. A new McFlurry flavour from McD. Kat M'sia xde lg..hahaha



Bekas McFlurry kat S'pore ni kecik sket...kedekut....

So smpai kt hotel, diorg pn xdela singgah lame. Just drop je aku kt sini n terus blk. But anyhow, tq abg, tq K'Dila, tq Cik Mey, tq Herman n also tq Huda sbb dh m'jenguk aku kt sini. Next week, kalo lapang, abg ckp nk dtg lg...yeay!!!

(^_^)

Saturday, November 7, 2009

DAY 3, DAY 4, DAY 5, DAY 6

Arini aku xnk cite psl kelas. Kelas mcm biase je. Workload dh bertambah byk. Stress pn dh makin bertambah. Kwn2 ckp aku dh kurang senyum. Aku sendiri pn x perasan hal ni. Maybe la kot.

Arini aku nk cite psl breakfast. From the 1st day aku breakfast kat sini (isnin lps), menunye same je. We'll be having tasteless nasi goreng, mee goreng, bubur nasi yg totally kosong (xde langsung ikan bilis ke ape ke....xde...yg ade kicap cair je), telur dan roti. EVERYDAY..tu lah menu breakfast kami. The only makanan yg diorg duk gilir2 tukar selang sehari hanyalah sosej dan nugget. Kalo arini sosej, esok nugget. Then lusa sosej semula. Tulat nugget blk. *SIGH*

Xyah dtg Singapore pn xpe kalo mcm ni. Baik stay kt umah je. Wpun aku just minum milo je sblm pegi sekolah, tp at least aku tgk mama duk bt breakfast mcm2 kt papa. Arini lempeng, esok nasi goreng ke, lusa pulut ke, tulat bihun goreng ke...weekend ade nasi lemak pulak...

I'm sick of it. It's like a nightmare tau..nightmare yg berulang tiap2 hari. Tiap2 pagi. Bayangkan kalo aku kna mkn selama 3 weeks lagi. *SIGH*

My life SUCKS! *SIGH*



-My everyday morning nightmare-

Tuesday, November 3, 2009

DAY 2

(^_^)

Nothing's much going on. Mcm yg aku cite kat day 1, we have class until 5pm. Our morning session class for today was interesting. The session was given by Dr Melchor Thalonghari, a Philippino. Susah gle nk sebut name die, tmbh lak kalo sebut penuh...hahaha So he asked us to call him Dr. Mel or Melchor je. Kami belajar psl language development. Session ni penuh dgn teori je. Kalo Dr. Mel ni x pandai deliver, sahih dh ramai yg tdo. But luckily he managed to attract our attention from the very beginning smpai la habis. Yg bestnye, kelas start 9am. Die masuk 8.50am. Lps die bg kami handout utk session tu, ade la lg dlm 3 min before 9am. Die tgk jam, then die ckp, "I'm a punctual man. If the class should start at 9, so I will start only at 9." So die pn duk tgk la jam kelas tu smpai la tepat 9am, baru la die mulakan sesi die...hehehe
So this is my story for today. There goes my 2nd day here. So I have another 24 days to go.

p/s: Ptg td pegi jenjalan kat Orchard Road. Mmg tension jln kat situ kalo x bwk duit juta2 sbb sepanjang panjang jln tu semua shopping complex....huhuhu....

(^_^)

Monday, November 2, 2009

DAY 1

Assalamualaikum....

Hye all. Aku dh pn slmt berada di S'pore. Kami smpai ke hotel ptg smlm dlm pukul 3. Hmmm...at 1st, I thought we're going to stay at a hostel but luckily it turned out to be a hotel...yeay!! It's a 3 stars hotel but still mmg sgt selesa la. But knowing S'pore, toilet2 kat sini mmg kureng selesa la sbb xde paip air or gayung kan....So urusan2 mcm tu hanya blh dilakukan di bilik air kt bilik sendiri je la. Nasib baik, sini la tempat belajar, sini la tempat mkn, sini la tempat tido. So xde masalah nk turun naik bilik. We just need the lift...hehehe
Jadual agak pack nmpknye. Tiap hari ade kelas 9am-12pm. Then sambung semula 2pm-5pm. Mlm xde kelas but still we have a lot to do. Reading, assignment etc. xtau lg mcm mane. Tp kalo tgk jadual yg diberi, mmg blh crammed la otak ni. Dh lame dh x membaca buku2 ilmiah ni, so mcm dh berkarat n malas sket. Tambah lg everything is in ENGLISH. Lg la mbuatkan kecenderungan nk mbaca tu sgt la kureng....hahahaha
So arini dh kira tamat la. I still have another 25 days to go. Hopefully hari2 ni akan cepat blalu....

(^_^)