hari-hari bahagia dalam hidup duahengget (^_^)v

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, December 21, 2009

B.L.U.E

Aku patutnye dh kna tdo dh skrg ni, sbb esok nk kna g sekolah. Esok & lusa giliran aku b'tugas, so aku kna m'jelmakan diri di sekolah dr 8am-12pm. (Tp utk kes aku, 9am-12pm kot....x larat nk bgn awal2 time ujan2 ni...hahaha..suka ati aku je kannn...)

Tp aku xleh tdo la. Apsal ek? I guess it's maybe because I MISS HIM. Arini aku xdgr lg suara dia & xde kabo berita pn dr org sana :(

I know he's extremely busy dgn projek baru dia & aku tgh try nk faham & biasakan diri la ni...But it's really HARD for me to do it....huhuhuhu And I really hate this kind of feeling....u know...resah x tentu pasal...hey, please la....it's not like he's going anywhere. Dia ada cuma dia bz je...

Cakap mmg senang kan...?? Hati duk b'kata, ko kna paham, dia tgh sebok. Try to put yourself in his shoes. Tp badan ni ttp rase lemah je wpun hati dh jenuh memujuk.

I have to make myself busy too so that I won't thinking too much about him. Tp tgh2 bz pn, kalo dh dtg rase rindu tu, ilang jgk kejap semangat ni. Kalo siang2 skrg ni, blh la aku sebokkan diri dgn mengacau best fren aku yg tgh keje shift siang. YM ke, call ke...Tp lps2 tu, dtg la resah ni semula...aduuhhhhh....I wish I'm a man now. Sbb orang lelaki mane fikir benda2 mcm ni.

I think I have to force myself to sleep now. Kang ade yg x t'bangun esok...Tdo fimi.....tdooooooo....

"Maybe it's true, that I can't live without you"
- Two Is Better Than One (Boys Like Girls & Taylor Swift)

Sunday, December 20, 2009

Main Masak-Masak

(^_^)v

Mlm ni aku, kazen2 aku n my aunty duk try tunjuk bakat decorate cupcakes. Tp x byk mane pn yg kitorang bt. Cupcakes bt 24 biji & just hias 9 biji je..saje suka2..hehehe
Before bt cupcakes, sempat jgk la bt choc cakes 2 biji. Tp blh mkn 1 je sbb another one tu bt utk guru besar sekolah uncle aku...huhu..As usual, choc cake x pernah mengecewakan....sedap!!!!
So here are our cupcakes after dimekapkan....hahaha...






ni aku punye....ANGAH (^_^)v IRMI.....hahahahaha

(^_^)v

Saturday, December 19, 2009

Answer To My Question

So....akhirnye aku dh dpt jwpn utk soalan2 aku...
And the answer is I will just stay here.

Sunday, December 13, 2009

kusut+buntu=serabut

aku tengah kusut dan buntu dan berserabut

TO BE OR NOT TO BE
TO ACCEPT OR  NOT TO ACCEPT
TO GO OR NOT TO GO
TO CHANGE OR NOT TO CHANGE

aduyaiiiiiiii...... :(

Saturday, December 5, 2009

missing you :(

Abih dh kursus aku kat Shahzan tengahari smlm...lega sgt2...dan sepatutnye aku kena pegi kursus Montessori pulak 7hb ni tp aku dh xlarat dh nk layan kursus2 ni so aku dgn selambenye tolak...NO! Katakan taknak pada kursus...hahaha..penat otak tau x pegi kursus niiiiii....P.E.N.A.T

Selama aku kursus kt Shahzan, setiap kali aku pegi ke cafe utk mkn, aku pasti teringatkan seseorang & ingatan tu bt aku rindu sgt2 kat die. Aku teringatkan arwah Aunty Zan. Kami semua mmg blh dikatakan selalu pegi mkn kt Shahzan esp utk celebrate birthday. Sbb masakan kt situ mmg sedap. Dari masa arwah sehat dan even lps arwah sakit pn, kami still pegi sana & kami ttp bwk arwah bersama.

So setiap kali aku pegi mkn sepanjang kursus ni, all those sweet memories will come back to me. Gelak ketawa kami dgn arwah, semua yg kami lakukan, semua yg kami bualkan, i can remember almost everything. Almost everything.

I miss you aunty. I really do. Al-Fatihah.

Wednesday, December 2, 2009

Rumusan Hidup - semenjak dua menjak niii....

(^_^)

Salam semua...aih, abih aku pnye plan nk post gmbr jln2 kt S'pore utk men"jeles"kan peng...hahaha...x sempat la..2 minggu terakhir kat sana, aku mcm robot je, duk terkejar kejar siapkan report, portfolio, journal, lesson plan, then ade praktikum (micro teaching) lg...sabo je la aku... (frust!! aku dpt 84% je utk praktikum...huhuhu)
Tp xpe, semuanye dh selamat. kursus dh abih & aku pn dh selamat pulang (^_^)


time bt micro teaching...hahaha



last day. muka hepi dh nk balik (^_^)

Aku balik aritu 26hb, sampai KL dlm 4pm. Then mlm tu aku blk ke Kuantan dgn mummy, acik, adik & amsyar. Kitorg btolak dlm 8pm, sampai kuantan 12.40am. Heavy traffic sblm sampai exit bentong. Dh lepas bentong, barulah lega sket. Tu pn xleh laju sgt sbb ujan.

1st day raya haji, kami duk umah je. Except papa, mama, abang, k'dila & altamis. Diorg pegi tgk korban. Aku? Aku just stay umah & makan2...utk meng"cover" semula berat badan yg ilang sbb xdpt menikmati makanan enak di S'pore...hahaha Then, aku kuar dgn aunty ma, mummy & kazen2 ppuan aku, pegi beli a few things. Balik tu, aku sambung lg aktiviti mkn & mnyiapkan ape yg patut utk majlis penting keesokan harinye...hehe

2nd day raya haji. Bersamaan 28hb Nov 2009. Hari ni hari penting utk aku dimana aku dh pn selamat mjadi tunangan orang. Majlis start dlm 12pm lbh & alhamdulillah semuanye b'jln lancar. Ramai jgk jemputan. Rombongan belah lelaki pn ramaaiiii...nervous aku dibuatnye....hehehe Tunang aku pn dtg. ( Tu pn lps dipujuk berkali-kali... :P )


sempat lagiiiiiii......hahaha



upacara sarung cincin



(^_^)

What else can I say......I'm happy (^_^) Alhamdulillah...Semoga Allah memudahkan semua urusan dan memanjangkan jodoh kami....amin....

And now, selepas berehat dlm 2 hari JE, aku dh kena pegi kursus lak kat Shahzan Inn, Kuantan. Ni skrg ni aku kt Shahzan la ni, duk attend kursus kurikulum baru prasekolah. PENAT!! But, what else can I do & what else can I say? Sabo je la....... :P