hari-hari bahagia dalam hidup duahengget (^_^)v

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, January 30, 2010

Jalan-Jalan Kenyangkan Perut

(^_^)v

Baca je tajuk tu, mesti korang ckp, ala ni mesti nk cite pasal pegi makan2 ni...adakah tekaan anda benar?
Ya betul....tepat sekali... (OBVIOUSLY) :D

Semenjak dua tiga enam tujuh menjak ni, ade hobi baru yg timbul. Iaitu.....sebelum makan, tgk makanan tu macam cantik je, mesti rase nk amik gambar dulu. Then berangan nk post kat blog...hahaha
So here they are..empat lima gambar utk dikongsi bersama. :D

LOKASI PERTAMA : KUANTAN


Biasa2 nye kan air sampai dulu...so tayang air dulu la :p
Ice Blended Chocolate


Rice + Black Pepper Beef


Rice + Chicken with Oyster Sauce

Komen keseluruhan : Sangat2 sedap...kalo kerap2 datang makan kat sini pun, macam best jugak....hehehe ;D
Tak tau la nape sedap sangat...maybe sebab makan "berdua" kot? (ayat bajet nak bagi org naik jelak...muahahahaha...)
p/s : actually ade 2 lagi menu best yg dah try kat sini tp malangnye tak ingat nak amik gambar :(


LOKASI KEDUA : ROMPIN


 
Udang Galah......besar punye..!! besar punye....
(cara bacaan mengikut iklan maggi asam laksa....hahaha)



konon nak tunjuk besar mane, siap compare dgn henpon :p

Komen keseluruhan : Sedap jugak...berbaloi la...alah membeli menang memakan.. :D

So rasenye setakat ni dulu episod jalan-jalan kenyangkan perut kali ni...more and more to come...insyaAllah... :)

(^_^)v

Wednesday, January 27, 2010

Alone

(^_^)v

Salam semua....Dah lame tak update blog. Bukak je blog, tengok2 dh tambah sorang lagi follower. :D (someone who always makes me smile)

Korang tengok tak cite Na O Mei? Ala, cite kul 6.30pm kat TV3 tu..Aku takdela ikut sangat....kalo rajin, tengokla....Kebetulan smlm aku sempat tengok cite tu (and I'm also watching it now while blogging this). Smlm aku tengok part yang dia bersalin sorang2 tu....OMG!! Memang meruntun jiwa betul la tengok part tu. Takleh aku bayangkan kalo aku berada dalam situasi tu...Cemas, takut, nyawa di hujung tanduk, dan semua tu kena dialami sorang2....kesian die....Apepun, those yg boleh buat macam tu memang someone yg betul2 tabah la. Memang ade je kes ibu2 bersalin sendiri tapi kalo bersalin sendiri dalam keadaan tak tau untung nasib, suami pun takde di sisi....aih...tak tau la nak cakap macamane... :(

For kawan2 yg tengah pregnant tu, take care ok? Untuk eyang, hopefully eyang dpt pujuk Kysh utk keluar lebih awal.....hahaha (merepek betul la....igt boleh suka ati buat mcm tu ke....hehe)

(^_^)v

Wednesday, January 6, 2010

Si Botak :D

(^_^)v

Takde byk cite psl sekolah...Budak2 masih ade yg menangis...Mak bapak budak pun masih ade yg menunggu di luar kelas *rimas* Even abang budak pun ade. Memang kesian la si abang ni. Adik die siap hadapkan kerusi straight mengadap tingkap, then die paksa abang die kat luar, berdiri kat tingkap dpn die mengadap tu. Then siap ckp, "Abg Mie, jgn lari tau." - Hahahaha....

Aku nk tunjuk gambar si botak sebenarnye...Siapakah si botak itu? Anak sedara aku la...Altamis Rusyaidi. Masa cuti krismas aritu, buatkan majlis cukur kepala die. So after that, rambut die jd x sama la...(Punye lambat buat cukur kepala, budak tu dh umo 8 bulan dh, dh nak berjalan dh pun...hahahaha)


before (bkn ade beza pun...sbb budak ni mmg x berambut)



sempat lagi tersengih....eeee..geram nk cubit.... :D



tadaaaaa.... (after)



geram geram dan geram..... :D (macam agak besar kepala budak ni) hahahaha

(^_^)v

Sunday, January 3, 2010

New Year - New Beginning

(^_^)v

Happy New Year to all. Ape azam thn baru anda? Aku mmg xpenah ade azam. Ntah....maybe sbb aku ni bkn jenis org yg full motivated yg akan memastikan azamnye tercapai jgk walau mcmane payah skali pn. Aku buat ape yg aku rase aku nk buat & aku perlu buat. Tu je. But I've told someone recently, azam aku thn ni ialah utk mencari seorang suami...hahahahaha

Arini dh bukak sekolah. A new beginning for me & for my students. For those yg xtau, I'm a preschool teacher. So anak2 murid aku adalah kanak2 yg berumur 5 & 6 thn. Budak kecik tetapi cabarannye besar. SANGAT2 BESAR. Tambah2 lagi di hari pertama persekolahan mcm arini...perghhhhh...mmg mencabar...Bkn satu keje mudah utk nk yakinkan diorang yg sekolah adalah satu tmpt yg menyeronokkan, tidak menakutkan and everything's gonna be alright eventhough your parents/guardians were not here with you.

Tangisan & raungan?? owh, irama biasa utk santapan telinga. It really ANNOYS me tp sementelah ini adalah thn ketiga so it was like lagu2 biasa yg mcm aku dengar kt radio je la except that aku xleh nk ikut nyanyi same sbb kalo aku pn nyanyi lagu same, aku rase "nyanyian" aku lg kuat kot drpd anak2 murid aku punye....muahahahahahaha
But actually it's normal for them to cry. Yelah, sape yg x takut kalo tetiba je ditinggalkan...betul x? Alang kan org dewasa pn menangis meraung kalo ditinggalkan kekasih hati atau org yg disayangi, inikan lagi kanak2 umur 5, 6 thn ditinggalkan parents..
So, let them cry. Try je pujuk & kalo diorg x makan dipujuk, biar je la diorg mcm tu. Dh penat diorg menangis, diorg akan berenti jgk dgn sendirinya ataupun tangisan diorg tu akan jd slow dgn sendirinya....hehehe

Statistik arini, drpd 23 anak murid aku, sorang menangis smpai tertido, sorang menangis meraung tetapi akhirnye stop sendiri lps pembantu aku ckp, "sape menangis, nanti xleh balik" ;D dan sorang menangis tetiba je (nasib baiklah time tu lagi 15 minit je sblm balik) Walaupun statistik menunjukkan keadaan mcm tenang je tp aku still kena kunci pintu kelas aku tau sbb sorang yg menangis meraung tu asyik nk galas beg & melarikan diri je..hehehe

But actually, tau x ape yg lebih merimaskan drpd tangisan & raungan anak2 murid?
Yang lebih merimaskan ialah parents yg duk jgk kt luar, duk jgk kt muka pintu, duk jgk kt tingkap, tunggu anak2 walaupun anak2 diorang ok & x menangis....ish....seriously aku mmg rimas.
Satu hal, aku xleh nk concentrate pd anak2 murid & anak2 murid aku pn xleh nk concentrate pd aku sbb mata diorg duk tgk parents diorg. Mata parents lak duk tgk kat aku seolah2 aku sdg diperhatikan oleh 7, 8 org guru besar. Nak buat ape2 aktiviti pn dh segan jadinye. Mcm papparazi memerhatikan artis gitu..
Satu hal lagi, aku dh cam sgt..kalo ade sorang budak nangis, mesti ade budak lain pn kena "jangkitan" tangisan tu & budak yg kena "jangkitan" tu mesti budak yg parents die still ade kat luar kelas. Kenapa budak tu menangis? Die bkn takut ke ape ke...die just nk tarik perhatian parents die. Lps parents die dh balik, CONFIRM die berenti nangis mcm tu je.. (jahat kan aku....sedap je mengata, time aku nanti htr anak aku pegi sekolah, ntah2 aku teruk lagi menunggu drpd parents ni....hahahahaha ;D) (tp betul, mmg situasi ni dan sebab musabab die selalu mcm ni)

Penat mmg penat. Pagi ni sblm pegi sekolah, aku minum milo je dan lps tu, 1pm baru kami smpat nk mkn lps budak2 balik. (so for those yg nak tau rahsia mcmane aku mengekalkan kekurusan aku, itulah die rahsianye...hahahahaha) ;P
Esok.....?? Aku pn xtau lagi ape akan jadi.... :D

(^_^)v