hari-hari bahagia dalam hidup duahengget (^_^)v

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, March 24, 2010

Kekasih Gelap

(^_^)v

*Celoteh anak-anak murid sebelum balik tengahari tadi*

Farhi : Cikguuuuuuu....Izhar kabo cikgu awek die.
Izhar : Mane ade....kite main-main je.
Farhi : Ye....Izhar kabo kite tadi.
Cikgu : (sambil tersenyum) Cikgu awek Izhar ke....Izhar awek cikgu?
*Farhi dgn Izhar - tersengih-sengih

translation : kabo = bgtau

(^_^)v

Tuesday, March 23, 2010

Si Penguin

(^_^)v

Kalo korang rase tension, sedih, marah, tertekan, rase nk belasah orang or ape2 je la perasaan yg tak sedap dirasa, aku syorkan korang tgk Penguins of Madagascar. Cite kartun ni mmg best dan blh tlg hilangkan rase2 yg tak best. It works for me...  (^_^)v

4 ekor penguin yg bernama Skipper, Kowalski, Rico dan Private. Mmg cute...!!! :D

btw, for apeng, if u read this....post ni takde kena-mengena dgn u tau....sedara bau2 bacang je kot....hehehe ;D

(^_^)v

Tuesday, March 16, 2010

Jalan-Jalan Kenyangkan Perut Episod 2

(^_^)v

Salam all...Malam ni, mata takleh nak lelap. Taktau nape. So, aku tulis blog je la. Entry kali ni aku masukkan gambar2 pegi makan lagi...Of kos la kan, dh name pun jalan-jalan kenyangkan perut episod 2. Tapi tak banyak gak gambar makanannye...Korang tgk sendiri la... :D Gambar2 ni ade yang selapuk-lapuknye dari cuti raya cina aritu sampai la se"latest-latest"nye dinner malam tadi.

Part One : Masa Cuti Raya Cina

Air jambu yang sangat sangat sangat sedaaaappp....Tambah sedap, air ni dicampur serbuk asam jambu tu. Perghhhhhhh....kalo dpt ni, 3 gelas sekaligus pun blh abis tau...hahaha (By the way, model air jambu tu adalah aku dan kazenku, Assila...nk hebohkan jugaakkk....hahahaha)

 
Time ni on the way nak pegi Melaka. Kami singgah kat Muar, mkn mee bandung Muar.
Komen : Boleh tahan sedapnye.... :D (Cuma aku mmg tak fanatik terhadap mee bandung, so takdela excited sgt...)

Part Two : Makan Berdua di Cherating

Dah nama pun mkn berdua, so air pun ade dua la kaannnnn....Air yg merah tu namenye Watermelon Lime Shake. Air tembikai yg rase air limau nipis. Masam tapi sedaaaap. :D Air kaler kuning tu bernama Ice Blended Limau Kasturi. OUR favourite drink kat sini. Sekali rase, terus mengigau nak lagi. (So, blh imagine tak betapa sedapnye air niiiii...????? hahahaha)


Ini lauk pertama : Beef with Ginger. Sedap jugak.


Ini lauk kedua : Fish Fillet Curry (Atau dalam BM nye, kepingan ikan masak kari...ke kari kepingan ikan? hahaha...mane2 je la fimi oiiii...) Kari ni mmg BEST. Lagi best daripada kari mamak lagi...serius cakaaapppp.... :)


Lauk ketiga : Kam Heong Chicken. (Aku tak berapa sure ejaan "Kam Heong" tu mcm mane, tapi kalau dgr org sebut macam ala2 gitu la...) Ayam ni sedap tapi aku rase sedap lagi Kam Heong Chicken yg kami mkn kat Kuantan aritu...Tapi kami ni jenis tak memilih, ape yang sedap, semua kami telan...muahahahaha

Part Three : Makan Steamboat di Kemaman

Adik aku tgk gambar ni & die ckp, "Angah mcm model periuk steamboat tu." Hampeh punye adik. Mmg sangat hampeh. Lalu "pujian" itu kubalas dgn pukulan "manja" di kepalanye. Diulang...manja ok? Takde unsur-unsur 18SG eh...hahahaha Bercakap pasal steamboat ni, kuah steamboat kat sini sedap laaa...Kuah sup nye rase mcm sup tulang & kuah tomyam pun sedap. Kalo korang dtg Kemaman, jemputla mencuba ye.. :D Kalo tak tau tempatnye, bwk aku skali, aku tunjukkan tempat. Blh la blanje aku mkn same2 kaaannnn... ;)


Ni adik aku. Namenye Firmizie ataupun nama manjanye - Adik. Have I told you that die ni hampeh? Owh, lupe...I've mentioned it earlier....muahahahaha


Ni sape pulak??? Abang yg pegang chopsticks ni la tunang I....merangkap partner sejatiku dlm bab makan-memakan...hahahaha

Part Four : Dinner kat Kemaman

Kuey Teow ni rasenye SEDAP. Diulang.....SEDAP, ok? Cukup rase dan cukup sedap :D Kalo mkn berkongsi tu, bile balik umah, mesti akan menyesal & berkata, "nape la aku tak order satu utk aku?" hahahaha

So itu lah kompilasi gambar2 makan minum utk JJKP episod 2 ni...Geram betul la, tgk gambar2 makanan ni buat aku lapo semula je...

p/s : blog dh siap....tapi mata still tak ngantuk :(

Sunday, March 7, 2010

HIV negative

(^_^)


Berbekalkan M&M 232.5 gram, aku pun mulalah menulis entry kali ni.....hahaha

Tadi aku pegi klinik, buat ujian saringan HIV utk bakal2 pengantin...eceeehhhhh....igtkan lame buat benda alah ni & nk dptkan result, rerupenye tak sampai 15min pun semua2 tu. Amik darah setitik dua, pastu letak kat alat indicator tu. Then nampak kertas penanda tu lame2 bertukar dari putih jadi ala2 pink gitu. Tu je? Itu je la. :D

Dan jari aku still berdenyut dek kerana dicucuk dgn jarum tu tadi..Lebih dramatik, aku siap terkeluar bunyi "ouch" tadi mase nurse tu cucuk jari aku. Walaupun "ouch" tu slow je tapi tetaplah aku dh tidak kelihatan tough dan berani dpn nurse tu...huhuhaha

Yang lagi best, lepas aku daftar nk buat test ni, aku tak dengar nurse tu panggil aku. Dh abih, die sebut "HIV, HIV". Aku dgr mcm "Siti, Siti". Tetiba nurse tu kuatkan sket suara die & ckp, "Ni sape yg nk kawin ni, nk buat ujian HIV ni??" Nurse sorang lagi (yg tempat aku daftar tu) tunjuk kat aku & ckp, "yang ni yang nk buat ujian HIV. Satu klinik tgk aku time tu (ade lah org dlm 20-25 kot). Aku lak tgh berdiri dgn ayunye betul2 depan kaunter pendaftaran.

So dalam erti kata lain, skrg ni satu kawasan dh tau aku ni bakal berkahwin...hahahaha Dan keputusannya aku HIV negatif....alhamdulillah :D

(^_^)

Tuesday, March 2, 2010

jangan tanya apa-apa

Melihatkan itu, aku jadi sayu........wasn't it supposed to be ME?
Tuhan, jadikanlah aku orang yang bersyukur.....amin....