hari-hari bahagia dalam hidup duahengget (^_^)v

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, June 21, 2010

katanye.......

(^_^)v

Ade seorang anak muridku...namenye Izhar. Mak die cikgu jgk kat skolah aku. So mak die cite, Izhar ni taknak minum susu dlm gelas, umur 5 tahun still nk minum dlm botol susu. Bila mak die suruh minum dlm gelas, die jawab...........
"Susu kena minum dlm botol, barulah sel otak boleh berhubung..."
Hahaha.....a creative way to save himself....mmg pandai anak muridku.....  :D

(^_^)v

Thursday, June 17, 2010

Tag "TENS" by Hadi Jaja

(^_^)v

Salam all...fuh, berhempas pulas aku berfikir...punyela lame...skrg baru la siap tag yg diberi oleh kawanku, si hadi jaja...so hadi, here are my TENS...  :D (btw, aku dh singgah dh ur blog...cuma tak sempat nk tabur kata2 manis je lagi kt situ...hihihi...)

10 fakta tentang DuA_HenggeT :
1. Nama penuh : Firmilia binti Affandi
2. Satu2nye anak perempuan dlm 4 adik beradik (tp I bkn jenis manja2 ok, I tough girl...hahaha)
3. Dh kawen dh....dgn Abdul Muin bin Yusoff
4. Tak suka mkn most of dairy products mcm cheese, mayonis, yogurt, susu (tp susu ade exception la sbb kalo susu coklat or strawberry blh minum...hehe)
5. Tak suka mkn sayur & mkn/minum soy products mcm air soya
6. Sangat2 suka membuat gaya DUA HENGGET setiap kali mengambil gambar....mcm tak cukup best je kalo tak buat mcm tu...hihihi
7. Kuih fav mase bln puasa adalah onde2@buah melaka..seriously, kalo dh ade onde2, aku dh tak perlu kuih2 lain dh (mase tahun terakhir study kt KK dulu, aku pernah mkn onde2 tiap2 hari sepanjang bulan puasa tu, just miss 2,3 hari je kot...hahaha)
8. Bekerja sebagai guru prasekolah di SK Seri Bandi (cute x I, jadi cikgu prasekolah...??) ;p
9. Dilahirkan pada 7 Oktober 1983 (ni bgtau ade makna niiiii....bile smpai date t'sebut, pandai2 la ye buat ape2 yg patut....hehehe)
10. Paling benci & pantang dgn penipu (kalo si penipu tu kantoi, siapla....you're seriously dead, baby...I may forgive u but to forget what u've done, it's a total NO...and memori aku mmg sgt2 kuat, so mmg cerita tu akan lekat dlm otak smpai bile2 la...get it??)

10 benda menakutkan bagi DuA_HenggeT :
1. Mati sblm sempat bertaubat
2. Ditinggalkan oleh orang2 yg tersayang
3. Ular
4. Hilang kawan esp kawan2 baik
5. Ape2 perkara buruk berlaku pd aku @ family @ org2 yg dikenali....ish...mintak dijauhkan....
6. Ape2 jadi pd kereta & time tu sorang2 pulak....confirm cuak sbb xtau pape langsung psl kete, tau drive je...hahaha
7. Memasak utk org lain except for hubby...oohhh tidaaakkkkk...!!!
8. Buat salah & dimarahi papa mama
9. Tersalah menyakitkan hati/perasaan org lain
10.Takde duit...takleh nk buat2 pape kalo takde benda alah niiii...

10 perkara yang selalu disebut oleh DuA_HenggeT :
1. abaaaaang
2. I Love U
3. o mak
4. ngok ngek (ish...sgt tak sopan kan?)
5. oit
6. lapo laaaa....  ;D
7. tak tauuu
8. emmmmmmmmm
9. Assalamualaikum
10. Waalaikumussalam

10 perkara yang bernilai buat DuA_HenggeT :
1. Family.....definitely!! (hubby, parents, adik beradik, sedara mara....semua yg rapat dgn aku)
2. Moments with my hubby & my family
3. My "CCF 212"...mmg patah kaki la kalo takde Encik Swift Biru ni
4. Semua barang kemas yg aku tgh pakai skrg...takdela byk...5 items je pun..but semua sgt bernilai sbb semua dihadiahkan oleh orang2 tersayang dlm hidup ini
5. Handepooon...kalo takde hp, cmne nk kol Abang?? nnt rindu tauuuu bile jauh...hahaha...gediks okaaayyyyy  ;p
6. Kawan2 baik
7. Masa rehat & masa tido (tensionnye rase kalo kena korban masa2 berharga ni)
8. Duit
9. Makanan yg sedap & masa makan....hahaha
10. My laptop...susah payah kumpul duit elaun KPLI, nk beli benda alah niiii...kalo ilang/rosak, mmg meraung laaaaa....

10 "pertama kali" dalam hidup DuA_HenggeT :
1. Pertama kali keluar dari perut mama (Pn.Maharom binti Ghazali) & melihat dunia & melalak, 7 Oktober
1983...Alhamdulillah....weeeeeeeeee....  :D
2. Pertama kali kahwin 1 Mei 2010 :D  (Ya-Allah, jadikanlah ini jodohku dan nikahku yg pertama, juga inilah yg terakhir...kekalkanlah hubungan kami sehingga ke akhir hayat kami....amin)
3. Pertama kali jumpa hubby, 12 May 2009..berpeluh2 dibuatnye walaupun angin ade je sepoi2 bertiup kat tepi sungai mase tu  :D
4. Pertama kali mkn aiskrim Wall's Fruitare Kiwi & Strawberry..mkn dgn hubby sabtu malam last week, di tepi sungai, tempat 1st time dating dulu...rase romantik abih...hihi (btw, BEST wooo aiskrim nii..sgt2..!!)
5. Pertama kali naik kapal terbang masa umur 11 tahun
6. Pertama kali dpt pegi ke Sabah masa tahun 2002 & tinggal & belajar di sana sehingga 2005
7. Pertama kali dapat pegi London, tahun 2007
8. Pertama kali mengajar tahun 2008....fuh, mase 1st day tu mmg rase nk pengsan....nervous semacam je
9. Pertama kali masuk asrama & berdikari di atas kaki sendiri.....chewah...tahun 1996, form 1, SM Sains Dungun...shekolah "keshayangan"...muahahahaha
10. Pertama kali merasmi & menulis blog, 9 Nov 2008

Kawan2 DuA_HenggeT yang kena tag :
- eyang
- emi
- kak long Tqah
- hubby (tp konpem xkan buat...sbb blog pn tak update...hahaha)

p/s: lps ni kena cari wedding pictures lak...dh promise emi nk letak dlm blog tp tak buat2...huhuhu

(^_^)v

Sunday, June 6, 2010

I'm Back (^_^)v

(^_^)v

Salam all....perghhhhh....gile lame tak update blog ni..sian duahengget.blogspot.com ni. Aku takde niat nak abaikan blog aku ni....errrr....cuma skrg ni ade yang lebih perlu diutamakan...contoh?....contoh?.....emmmm....ape lagi, menguruskan rumahtangga & si suami la. Chewaaaahhhhhh....aku je la yg ade suami...ngehngehngeh...

Now dh start cuti skolah for 2 weeks. Rasenye cuti ni aku tak kemane-mane kot..hubby keje, so abihkan mase kt umah je la jwbnye....huhuhu ( p/s: abang, tukar keje jd cikgu la..so ble cuti skolah, blh kte cuti same2... ;D ) So sempena cuti skolah ni, aku rase baik aku updatekan blog ni sementara ade mase...weeeeeeeee....

1 Mei 2010...Maka selamat la aku menjadi isteri orang. Alhamdulillah...majlis berjalan lancar, thanx a lot utk semua yg dah hadir. Yang tak dapat hadir, it's ok....aku faham...2 Mei 2010, majlis di sebelah family Muin lak...pun same berjalan lancar....Alhamdulillah...for those yg nak tgk or tak tgk lagi gmbr2 weds aku, bukak FB la ye...but not in my FB..sila cari FB "Abdul Muin Yusoff"...haaaaa....kat situ ade gmbr2 nye. Kalo tak jumpe cari, please bukak my FB, then baca kat tepi belah kiri, whom I married to...klik name yg berwarna biru tu, jumpalah tu nanti...hihi

Tak cukup dgn 2 majlis, cuti Wesak aritu balik Raub lak...Wan buat majlis doa selamat, baca yasin & kenduri kesyukuran kecil utk menyambut kami...hehehe...TQ Wan...terharu I tau...rase mcm baru smlm je kawin...hihihi Tp makan2 mase kenduri tu mmg best sbb ade lauk ikan patin masak gulai tempoyak & yg paliiiiiiinnngggg best ade air tebu..ya ampun, aku minum air tebu x pandang kiri kanan dah....sebijik mcm org kat padang pasir baru jmpe air lps sebulan tak minum air...hahahaha ( wah, mmg over pnye perumpamaan...ni kalo hubby bace ni, konpem die gelak..sbb die slalu ckp aku over bile nk describe ape2...hehe ;p )

Arini 6 June 2010. Maknenye dh sebulan lbh aku jadi isteri kpd Encik Abdul Muin bin Yusoff. Pengalaman menjadi isteri setakat hari ni? emmmmm....1 thing I realise skrg, 24jam sehari mmg seriously x cukup. I wish sehari ade 30jam ke 40jam ke...hehehe...tu la natijahnye kalo selame ni, semua benda, mama yg tlg uruskan. Bila dh kena buat semua benda sendiri, now barulah sedar & kagum dgn keupayaan & ke"terer"ran & ke"power"ran mama dlm membahagikan masa di antara keje dan rumahtangga...I still have a lot to learn but insyaAllah I will try to do my best. Especially dlm bab masak-memasak la...thanx a lot to my beloved hubby yg mmg bg support berjuta-juta percent utk aku belajar masak, menghargai & menerima seadanya semua masakan aku...LOVE YOU

(^_^)v