hari-hari bahagia dalam hidup duahengget (^_^)v

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, May 25, 2011

Little Princess - Part 1

(^_^)v

Salam all...

Finally dpt jgk curi masa untuk bercerita tentang si kecik baru dlm hidup aku & hubby..Yup, kami telah dikurniakan seorang puteri comey pada 21hb April 2011, jam 1.42 pagi. ALHAMDULILLAH.. :) Dan si comey itu kami namakan AZIZAH ZAHIRA.


Nama AZIZAH ZAHIRA yg kami pilih, boleh dikatakan pilihan ketiga yg tetiba je datang ilhamnye..AZIZAH pilihan hubby, ZAHIRA lak menjadi pilihan aku. Sejak mula kawen, si hubby dh cakap die memang dh reserved 1 nama ni kalo dapat anak perempuan..And I'm ok with that since nama yg dipilih tu sedap jugak didengar & ade maknanye.

Then masa kandungan aku dh masuk pertengahan, dapat lak pilihan nama kedua. Pada nama kedua ni, memang ade ZAHIRA. Time tu kitorang dlm kete, baru balik dari scan kali kedua kat klinik & confirm insyaALLAH girl. Dapat je ilham nama kedua, dan dan masa tu jugak rase, ok. confirm. nak tukar name yg kedua ni pulak...haha

Sampai la 1 malam, seingat aku, time tu kitorang dh ready nk tdo. Duk sembang2 before tdo tu, si hubby terkeluar kata2, nk namakan baby kami AZIZAH. Then, oleh kerana aku memang suka ZAHIRA, kami try gabung dua nama tu & hasilnye membuatkan kami tersenyum berdua. Sedap jugak gabungan nama ni rupenye....hehehe..Aku suka nama ZAHIRA sebab maknanye "cantik". Actually at 1st, ZAHIRA tu aku reserved nk letak utk baby girl kedua sementelah hubby dh excited nk guna nama yg die reserved sejak awal kawen tu..(chewah chewah....dh reserved utk 2nd baby girl..?? ahahahahahaha) Dan kenapa si hubby pilih nama AZIZAH..?? Tu nama awek dia dulu...ahahahahaha  ;) So jadilah namanya AZIZAH ZAHIRA. AZIZAH bermaksud mulia & ZAHIRA bermaksud cantik.  :)

Memang gembira & bersyukur yg tak terhingga sebab impian kami nk dpt baby girl tercapai akhirnya. Masa pregnant, semua orang yg tengok perut aku, akan mengeluarkan kata2 nujum pak belalang masing2 yg mana bunyinya lebih kurang same je.."dapat anak lelaki ni, tengok perut muncung je ke depan..."

APEKAH???

Sampaikan makcik yang tak dikenali yang kami jumpe kat funfair pun cakap macam tu..kenal pun tak, tapi memang ramah makcik tu...hihi..Sorang kawan sekerja aku siap cakap lagi.."dapat baby boy nanti ni, kalo dapat girl, kak miza blanje makan"....Sudahnye...??? YEAY, saye menang!!

So dh start keje nanti, dapek la eden makan free 1 round.....ahahahahahaha  (^_^)v

Kejap je rase...si kecik pipi labuh ni dah sebulan lebih...

p/s : part 2 - to be continued later

(^_^)v

Friday, May 6, 2011

Sedetik Lebih

(^_^)v

p/s : Entry ini sekaligus meng'cover' quest no 7 : A picture of someone/something that has a big impact on you. ;p

Sedetik Lebih


Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu

Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu

Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa


Kasihku ku amat mencintai kamu 
Kerna kau beri erti hidup 
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya


Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan 
Ku bersyukur adanya kamu

Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia 
Asal masih adanya kamu


p/s : more story of this little girl, nanti ye....ibunye sebok b'pantang...  ;)

(^_^)v