hari-hari bahagia dalam hidup duahengget (^_^)v

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, August 12, 2011

Puasa

(^_^)v

Salam Jumaat di bulan Ramadhan to all...Apa macam..?? Ada yg dah tinggai posa kaaa..?? Me? Owhhh...masih bertahan.  :)

For me, puasa tahun ni agak mencabar sket. This is my 1st time puasa sebagai cikgu+isteri+ibu. Last year, puasa sebagai cikgu+isteri je. Ini tahun sudah kasi upgrade sket...  :)

Puasa sebagai cikgu, rase-rasenye biase je..Anak2 sekolah pun tidak membuas mane. Most of them yg puasa, diorang pandai ikut arahan. Semua dh tau, time rehat, amik bantal masing2 & berbaring rehatkan badan. Takut diorang tak larat, so biasenye bln puasa gini, memang ni lah aktiviti diorang time rehat. Cepat amik bantal sebelum cikgu jeling...huahuahua...  :) Bagi yg tak puasa, blh la makan kat dapur.

Puasa sebagai isteri+ibu, it's quite tiring sebenarnye. Maybe sebab menyusukan anak. Badan jadi cepat penat sbb dehydrated. Zat-zat semua dah dijadikan makanan utk anak kesayangan. Then balik skolah kena masak & buat keje umah lagi kaaannn...  :) Alhamdulillah jgk sebab bekalan susu takde la berkurang. Walaupun pam pagi makan pagi, pam petang makan petang, walaupun memang tak meriah mcm orang lain yg penuh satu freezer (sob sob sob), tapi at least cukup utk Zahira sehari-hari. Tak drop down. Kalo drop, memang haru la nanti jawabnye..Sebab bukannye ade back-up mcm org lain kaaannnn....

So ape pun, selamat berpuasa to all. Dah nak masuk 2nd half part dah bln puasa ni pun...Jangan sengaja ponteng tauuuuu....  :)

(^_^)v