hari-hari bahagia dalam hidup duahengget (^_^)v

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, December 24, 2011

Shopping dan shopping lagi

(^_^)v

Salam all.. :) Kepada semua pekerja gomen, bonus anda semua ade lagi ke? ;) Bonus aku dh tinggal half sebab semalam pegi shopping spree 3 beranak kat Kuantan...ahahahaha

Tapi tak brape puas ati la shopping semalam sebab dengan masanya yang amat singkat & Azizah Zahira pun agak meragam sebab demam. At 1st ingat macam nak kena cancel je plan shopping sebab si puteri kecik tu demam. Tapi menghala ke petang, si puteri kecik nampak makin ok & badan pun dah tak panas, so kira on je la plan. So sampai Kuantan pun dah 6pm lebih. Terus pegi East Coast Mall & SHOPPING!!!!

1st, pegi baby department. Grab 3,4 baju seluar utk puteri kecik. Masa ni ok lagi. 2nd, bahagian encik hubby lak. Masuk time ayahnye lak shopping, haaaaaa...puteri kecik pun start la meragam. Nasib baik dah hujung2 & dia boleh senyap bile disuakan susu. Then terus tertido sambil duk menyonyot bawah nursing cover.

Tapinye bile dah senyap bawah nursing cover gitu, takde chance la utk ibu nak shopping pulak..Nak lepaskan nyonyot, confirm menangis nanti...huhu.. Sudahnye, ibu shopping gitu2 je. Tapi memang takleh shopping banyak2 pun sebab bajet aku dah guna sebelum tu..hehehe Sempat la grab flat shoes sepasang & baju Padini kaler purple belang2 yang sangat cute miut...Lepas dah beli baju baru perasan flat shoes yg dibeli tadi pun kaler purple jugak..ahahahaha...

Then sempat lagi suruh encik hubby cari jugak baju kaler purple sedondon sebab kebetulan puteri kecik tu pun ade dibelikan overall kaler purple utk dia. Cari punye cari, yeay!! Jumpe jugak baju encik hubby. Lagi best baju tu sebijik ala-ala baju aku...ahahahaha..Nasib baik encik hubby suka jugak..LOVE U! What's with us with purple colour yesterday..?? ahahaha...

Lepas penat shopping, makan jap kat TheChickenRiceShop & tapau ayam goreng Shihlin Taiwan yang sangat double yummy kalah ayam KFC...ahahahaha..Oh lupe, lepas ni nak isi online customer feedback utk TheChickenRiceShop. Yes, harus isi supaya boleh mndapatkan free voucher...Yeay!! Boleh makan2 lagi..!!

Yup yup, kami berdua memang kuat makan. Bak kata Taufik asben KakLong Tqah, "Angah ni boleh tahan makan" & kata kakak iparku Kak Dila, "korang berdua ni kalo bab makan memang team terbaik" eh, ke Mizie adik aku yg cakap macam tu..?? ahahaha..sape2 je la..


Lepas ni kite tunggu encik hubby punye bonus pulak...Boleh shopping lagi dan lagi..!!! Saye suke..!!

(^_^)v

Wednesday, December 14, 2011

DATING TIME ;)

(^_^)v

Finally Isnin lepas dapat jgk berdating dgn encik hubby...Yeay!! Saya sgt suka..!! ahahaha...Dah nama pun berdating kan, so si kecik kesayangan kami Azizah Zahira terpaksa la ditinggalkan...Walaupun pada mulanya tak brape berani nak tanye mama, takut kalo mama berceramah bab2 keibubapaan (ahahaha...) tapi dek kerana over excited, tak kira daaahhhh..Lautan api akan ku renangi okkaaayyy...Nasib baik opahnye tak kesah and said OK! Fuh, lega abiiisssss... ;)

Tapi yang paling tak tahan, masa hantar Zahira ke umah mama. Masa dah nak kuar umah mama dgn senyuman riang di bibir, boleh pulak anak sedara aku, Altamis panggil aku & cakap, "Ngah...adik..?? (Altamis pandang aku dengan muka hairan sambil tangan dia tunjuk kat Zahira). Rupenye die hairan kenapa makngah nye nk balik macam tu je sedangkan Zahira ade lagi kat situ...Adeh, kena se das atas dahi! Pandai Tamis eh...makngah nk pegi mane tu...Zahira ni kenapa tinggal kat sini....ahahaha...Nak pecah perut aku gelak dgn encik hubby bila aku cite kat die.. :D

Dah lama baiiii tak pegi dating berdua. Kalo diingat-ingat, the 1st and only time kami kuar berdua masa bulan puasa lepas. Pegi berbuka puasa anjuran ofis encik hubby. Tu je..tu je...So this is the 2nd time. Tak tau la lepas ni ade chance lagi tak..huhuhu Sejak ada si kecik tu, of kos la ke mane saje bertiga. Lucky us, Zahira pun kaki jalan nampaknye...Tak pernah dia meragam kalo pegi ke mana-mana. Duduk diam2 je dalam carrier yg dibawa ayahnye. Meragam time nak menyusu je..Tu pun menyusu tak sekerap kat umah. Suke ati bebeno kalo bab jalan. Lapar pun tak rasa...haha..Maybe sebab dh biasa dikandung ibu merata tempat masa pregnant dulu...hihi..

So, yang aku beriya sgt nk pegi dating ni kenapa lah? Hehehe..of kos la sebab nak pegi tgk OMBAK RINDU.

Kalo tak kerana nk masuk panggung wayang, boleh je bwk si kecik tu. Tapi kami tak la seberani Eyang & Sharil. Diorang selamba je bwk anak diorang si comey Kysha tu. Kysha lak blh behave..aishh lagi la seronoknye..ahahaha..  ;)

Pasal cite ni takyah la aku cite. Hampir semua org pun dah tgk rasenye. For me, cite ni best. Cukup garam gulanya..Syahdu syahdannye ade yg menggugat jiwa & menyakitkan tekak (sebab nak tahan airmata...ahahahaha.. ;p ) And lucky me, i'm watching it with Encik Pemotong Stim ;p So bile bab syahdu syahdan tu, tak sempat nak zahirkan perasaan, dah ada orang tepi buat lawak sebab sendiri nak cover syahdu. ;p

Dah abih wayang, kami pegi mkn McD lak bcoz i'm craving for prosperity burger. Dah abih order, dh duduk makan, baru la rasa menyesal sebab we should just take dinner box prosperity yg utk 4-5pax tu. Boleh makan utk 2x dinner maaaaaa...Berbaloi-baloi dengan harga die..ishhhhhh.. :(

For me, we have a perfect evening. Wayang yang best & makanan yang diidamkan. Nothing more to ask. (oh, ade sebenarnye..tertanya-tanya bile encik hubby nak bwk pegi bercuti since holiday tinggal semput2 dua minggu lagi niiii...  ;p ) Lepas abih makan, balik & amik si kecik yg sangat2 dirindui tu..Seriyes la, ade anak ni memang takleh tinggal lame-lame..berOMBAK RINDU rasenye! :)

(^_^)v