hari-hari bahagia dalam hidup duahengget (^_^)v

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, November 29, 2012

Pearl Milk Tea

It's time for chatime..Orang duk gebang kata sedap chatime ni so aku pn try la dgn encik hubby..dia amik hawaii fruit tea n aku amik pearl milk tea..both drinks rasanye ok la..so so je..tapi apepun milk tea sini memang tetap takleh lawan Yoyo Cafe punye pearl milk tea..pergghhh!tetap the best wooo..!hihi.. ;)


Friday, September 7, 2012

Terlajak kereta boleh reverse semula....

(^_^)v

Salam all :)

Rasa teringin nk menulis pasal isu blog yg duk cerita pasal kisah untungnya jadi cikgu tu..hehe... Mula-mula baca blog tu, memang serius sangat panas dalaman dibuatnye. Sangat2 kecik ati sebab si penulis main hentam gitu je para pendidik ni. Tak tau la mana silapnya or apa penyebab yg menyebabkan sampai gitu skali si penulis duk kutuk cikgu2 ni..Maybe at that time kekasih hatinye dilarikan oleh seorang cikgu kot..Bf dia mungkin tinggalkan dia atas alasan pujaan hati baru, seorang cikgu yg dapat meluangkan lebih banyak waktu utk dirinya..(ahaha..pandai la mereka cerita but who knows??)ngeeee.. ;p
Dah stop.Jangan merepek.
Then malam ni baca pulak 1 blog yg membalas entry sinis si Engineer itu..hahaha..Ditulis dengan cara santai sinis, yg agak kelakar dimana seorang suami kepada seorang cikgu cuba nak bawa kita melihat pulak another side of teacher's story based on his view. TQ encik suami kepada cikgu. Your wife mesti sejuk hati dpt suami yg membela isterinya ;)
Whatever it is, the real issue is kita sebagai pengguna teknologi ni, harus tahu batas kita dalam menggunakan apa saja medium or teknologi yg kita ada. Memang boleh nak suarakan pendapat or luahkan masalah & perasaan. Tapi semua kena beringat & berpada-pada. Di zaman "click-like-and-share" ni, semuanya di hujung jari. Tersilap langkah tersalah cakap, bahana nye mcm ni la, dicemuh & dipandang serong di seluruh dunia. So?? Renung-renungkan & selamat berinternet.. ;p

(^_^)v

Tuesday, July 31, 2012

Rajin la pulaakkk

(^_^)v


Rajin la pulak si kecik ni duk alih tilam..Agaknye malam ni nak landing kat lain eh sayang? Hahaha...Good good, nanti balik umah nyang kat Raub senang. Time nak tdo awal2 dah amik tilam bantal susun siap2...Sonang koje ibu nanti...eheeeee...

(^_^)v

Monday, July 30, 2012

Tethering and Portable Hotspot

(^_^)v

Semenjak dua menjak menggunakan galaxy note ni, aku duk berinternet guna phone ni je..Tapi kadang2 rase la jgk macam tak cukup besau screen nya. Yup, walaupun phone ni dah gabak besor nye tapi mcmane pun tetap nak screen yg lagi besar yg lebih lawas pemandangannye..heh
Oleh kerana cetek pengetahuan psl keturunan smartphone ni so aku tak tau mcmane nk connect laptop to internet guna benda alah ni. Yelaahhh, b4 this guna broadband then guna nokia C7 pn senang sebab dh ade nokia suite kaann..So mula2 igtkan kena install ape2 software jgk tapi kaji punye kaji rupenye takyah susah susah..Boleh guna USB tethering or jadikan phone ni sebagai portable hotspot.
Bersemangatla aku search kat internet mencari cara nk setup portable hotspot. Dah siap setup, dengan berkobar-kobarnye mula la aku mem"wifi" laptopku. Ok done, connected to hotspot. Yeay!!
Tiba2?? Ehhh?? Apasal takdak internet pun? Elok ade je connected to hotspot tapi no internet access pulak daaahhh...Network tiptop full bar so ape masalahnye..? Dah try 2,3 kali bukak google facebook bagai but still takde internet. Ok done, give up!!
So problem ni menghantui aku dekat seminggu jgk. Memang sangat tak puas hati. Siap dah redha memang kena pegi Samsung Centre & tanya what went wrong.
Sampai la ke hari semalam dimana sekali lagi percubaan dibuat. Mula2 tak dapat..Mcm sebelum ni jgk jadinye..Connected but no internet access..Hmmm..Kat mane lagi aku nk godek ni eh?? Tiba2 baru terpikir..Ke kena on mobile data jugak..?? Try on mobile data..cis dan cis, rerupanye itu je masalahnye..MEMANG LA TAKDAK INTERNET SEBAB KO CONNECT PORTABLE HOTSPOT TAPI TAK ON MOBILE DATA. Same la macam paip dah sambung baek punye tapi ko tak pasang air.
KAHKAHKAHKAH..sengih sorang2 gelakkan diri sendiri..ape daaaaaa...

(^_^)v

Tuesday, July 17, 2012

Ramadhan datang lagi :)

(^_^)v

Salam all... Now actually time bebudak ni main kat playground. So sementara mereka semua ni tgh bingit berlari sana sini main itu ini, cikgunye amik peluang nk tulis blog. Boring jgk duk tongkat dagu kt playground ni.. hehehe
How's all? Dh ready untuk menyambut Ramadhan & menjalani ibadah puasa? Sekejap je kaannn.. Dah puasa pun.. Nanti tiba2 dh raya pulak pun.. Time puasa ni jgn sebok pikir nk bt menu ape utk berbuka or nk beli ape utk berbuka tauuu... Banyaaaakk lg ibadat yg blh dibuat.. Bab makan2 tu, duniawi je semata-mata ye.. (wah, terus bg ceramah agama, mentang2 la dh nk Ramadhan... kehkehkeh) Tapi sebenarnye betul, itu ingatan utk diri sendiri jgk sebenarnye.. :)
Doa ku utk Ramadhan kali ni, semoga ibadat puasa ku penuh, tak tertinggal walaupun sehari dan semoga aku diberi kekuatan & rezeki yg melimpah utk kekal menyusukan puteri kesayangan ku Azizah Zahira secara ekslusif.. Amin! Doa ku dimakbulkan tahun lepas.. semoga tahun ini juga sama.. Amin amin!! :)

(^_^)v

Tuesday, June 26, 2012

BINGIT DAN LEMAU

*sigh* aik..?? byk sgt la tu konon problemnye, sampaikan start2 tulis pn dh mengeluh..? :p yup, i did a lot of sighing nowadays. bosaaanngg! i'm bored with my work life. everything seems to be so BINGIT & LEMAU..whether it's from the old people or the new people. nk g skool pn malas, mengenangkan the same boring environment n people that i have to face everyday. i'm fine with my outer work environment, the school n other teachers. it's the inner work environment that bothers me, annoys me.too much negative elements. jenis backstabbing, jenis muka nampak baik tp hati busuk, jenis kuat bebel x tentu pasal, jenis bising lebih salah org je nampak, jenis malas nk angkat bontot, jenis tak kesah hal org, jenis buat harta prasekolah macam harta sendiri, jenis bising suka nk cari pasal org..macam macam adaaaaa..!! please laaa..sgt2 x seronok okkayy ble dikelilingi org2 mcm ni setiap hari..sgt2 x seronok!! kalo la tukar2 pindah2 skool ni is as easier as ABC. but even ABC is hard too, kalo x caye tanya budak prasekolah or tadika.. :p

Friday, June 15, 2012

kabare? ;)

Salam all... :)

It's been a looooong time people..A very long time..U all konpem tau what do I mean by that..hehehe..Punye la dh lame x blogging, sampai dah jadi terkial-kial di mukasurat Dashboard..Bukak2 dashboard, dah sudaaaahh..!! Macamane nak create new post ni..?? Tekan sana, godek sini...here we go..jumpa pun! Ceh! :p

Yup yup...alasannye klasik. Tapi still semua pun tau, itu memang kebenarannya. Menjadi IBU BERKERJAYA memang menuntut masa yang banyak. But still, jangan pulak cakap, menjadi surirumah itu mudah...NOPE! Actually lagiiiii banyak keje kalo jadi surirumah ok...  ;)

Me? I'm good. Encik suami & puteri kecik juga sehat walafiat. Si puteri dh berumur 1 tahun 1 bulan. I'm still breastfeeding her exclusively. ALHAMDULILLAH. :) Finally dah boleh berjalan...Dah dalam 3 weeks kot :) Yang best, dia start boleh berjalan, night before kitorang balik Raub (umah wan sebelah mama) di awal school holiday aritu. Opahnye cakap, maybe nak tunjuk kat Nyang la tu, konon dia dah boleh berjalan..hihihi..

Dia juga dah banyak akal dan ceritanye..Rapat dengan opahnye. "Sebab hari2 ayahibu pegi kerja, saya kena tinggal dengan opah." :) Suka menari especially kalau dengar lagu2 dari any of her fav cartoon show @ Disney Junior tu. Sangat2 suka BabyTV, memang macam kena GAM kat bontot kalo tengok BabyTV..duduk diam je. Tapi ayahibu nye malas nak subscribe BabyTV. So she's watching it in VCD je la...ahahaha..

Her current fav act is berlakon nak pegi kerja. She'll wear her opah's tudung. Salam dengan opahnye then byebye her opah. Then dia seret any 1 bag, jalan kedek2 pegi pintu...ahahahaha... :)

Tapi aksi2 dia ni biasanye hanya boleh ditonton oleh orang2 terdekat je la..My princess ni jenis reserved sket.(betul ke ntah penggunaan perkataan ni..hehehe) Dia jenis yang x nangis kalo orang lain amik dukung or pegang tapi kalo nak suruh senyum or ape2, memang payah laaa...Siap tenung balik orang yang dukung tu, ade laaa..

Banyak sembang pasal si kecik pulak. Biase la, semua orang yg ade anak pun gitu..Nowadays macam dah susah nak berblogging tapi aku still rajin blogwalking ke blog2 esp yang ade di tepi kiri ni :) Cuma so sorry sangat2 sebab dah x sempat nak komen. Baca n senyum je baca cerita semua..Me ape cerita? Nothing new. I'm still the old me. :) I'm just hoping that after this, I'll have more time to blog like tonight. So, nite nite all. TQ for reading :)

Wednesday, February 1, 2012

10 reasons why you need a HOLIDAY



1. Regain your fitness
2. Rebuild your body
3. Breathe easier
4. Feel inspired
5. Reconnect with your partner
6. Heighten your senses
7. Sleep better
8. Do your kids a favour
9. Be more productive
10. Become a nicer person



man.....i really need a holiday :(

p/s : penerangan terperinci ade di sini 10-REASONS-WHY-YOU-NEED-A-HOLIDAY
credits to source :)

Tuesday, January 24, 2012

Get It Right

This song somehow makes me suddenly cry.......

Monday, January 23, 2012

Sabar

Wajib berbuat baik kepada semua org sebab buat baik itu akan dibalas baik juga. Kalo tak dibalas baik,sebaliknye dibalas taik,mcmane..? Kat sini la,sabar tu perlu ada. Tarik nafas dalam2, istighfar byk2. Pepatah kat atas mmg nmpak tak munasabah di dalam dunia yg hampir kesemua manusianye bertopeng, tapi Allah bsama org2 yg sabar. Janji manusia byk tipu tapi janji Allah sntiasa benar.

Friday, January 6, 2012

jawapan untuk soalan hati

Banyak meluahkan perasaan kepada Tuhan, kita kurang mendapat jawapan tetapi banyak mendapat ketenangan.
Banyak meluahkan perasaan kepada manusia, kita banyak mendapat jawapan tetapi semakin kurang beroleh ketenangan.