hari-hari bahagia dalam hidup duahengget (^_^)v

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, June 26, 2012

BINGIT DAN LEMAU

*sigh* aik..?? byk sgt la tu konon problemnye, sampaikan start2 tulis pn dh mengeluh..? :p yup, i did a lot of sighing nowadays. bosaaanngg! i'm bored with my work life. everything seems to be so BINGIT & LEMAU..whether it's from the old people or the new people. nk g skool pn malas, mengenangkan the same boring environment n people that i have to face everyday. i'm fine with my outer work environment, the school n other teachers. it's the inner work environment that bothers me, annoys me.too much negative elements. jenis backstabbing, jenis muka nampak baik tp hati busuk, jenis kuat bebel x tentu pasal, jenis bising lebih salah org je nampak, jenis malas nk angkat bontot, jenis tak kesah hal org, jenis buat harta prasekolah macam harta sendiri, jenis bising suka nk cari pasal org..macam macam adaaaaa..!! please laaa..sgt2 x seronok okkayy ble dikelilingi org2 mcm ni setiap hari..sgt2 x seronok!! kalo la tukar2 pindah2 skool ni is as easier as ABC. but even ABC is hard too, kalo x caye tanya budak prasekolah or tadika.. :p

Friday, June 15, 2012

kabare? ;)

Salam all... :)

It's been a looooong time people..A very long time..U all konpem tau what do I mean by that..hehehe..Punye la dh lame x blogging, sampai dah jadi terkial-kial di mukasurat Dashboard..Bukak2 dashboard, dah sudaaaahh..!! Macamane nak create new post ni..?? Tekan sana, godek sini...here we go..jumpa pun! Ceh! :p

Yup yup...alasannye klasik. Tapi still semua pun tau, itu memang kebenarannya. Menjadi IBU BERKERJAYA memang menuntut masa yang banyak. But still, jangan pulak cakap, menjadi surirumah itu mudah...NOPE! Actually lagiiiii banyak keje kalo jadi surirumah ok...  ;)

Me? I'm good. Encik suami & puteri kecik juga sehat walafiat. Si puteri dh berumur 1 tahun 1 bulan. I'm still breastfeeding her exclusively. ALHAMDULILLAH. :) Finally dah boleh berjalan...Dah dalam 3 weeks kot :) Yang best, dia start boleh berjalan, night before kitorang balik Raub (umah wan sebelah mama) di awal school holiday aritu. Opahnye cakap, maybe nak tunjuk kat Nyang la tu, konon dia dah boleh berjalan..hihihi..

Dia juga dah banyak akal dan ceritanye..Rapat dengan opahnye. "Sebab hari2 ayahibu pegi kerja, saya kena tinggal dengan opah." :) Suka menari especially kalau dengar lagu2 dari any of her fav cartoon show @ Disney Junior tu. Sangat2 suka BabyTV, memang macam kena GAM kat bontot kalo tengok BabyTV..duduk diam je. Tapi ayahibu nye malas nak subscribe BabyTV. So she's watching it in VCD je la...ahahaha..

Her current fav act is berlakon nak pegi kerja. She'll wear her opah's tudung. Salam dengan opahnye then byebye her opah. Then dia seret any 1 bag, jalan kedek2 pegi pintu...ahahahaha... :)

Tapi aksi2 dia ni biasanye hanya boleh ditonton oleh orang2 terdekat je la..My princess ni jenis reserved sket.(betul ke ntah penggunaan perkataan ni..hehehe) Dia jenis yang x nangis kalo orang lain amik dukung or pegang tapi kalo nak suruh senyum or ape2, memang payah laaa...Siap tenung balik orang yang dukung tu, ade laaa..

Banyak sembang pasal si kecik pulak. Biase la, semua orang yg ade anak pun gitu..Nowadays macam dah susah nak berblogging tapi aku still rajin blogwalking ke blog2 esp yang ade di tepi kiri ni :) Cuma so sorry sangat2 sebab dah x sempat nak komen. Baca n senyum je baca cerita semua..Me ape cerita? Nothing new. I'm still the old me. :) I'm just hoping that after this, I'll have more time to blog like tonight. So, nite nite all. TQ for reading :)