hari-hari bahagia dalam hidup duahengget (^_^)v

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, July 31, 2012

Rajin la pulaakkk

(^_^)v


Rajin la pulak si kecik ni duk alih tilam..Agaknye malam ni nak landing kat lain eh sayang? Hahaha...Good good, nanti balik umah nyang kat Raub senang. Time nak tdo awal2 dah amik tilam bantal susun siap2...Sonang koje ibu nanti...eheeeee...

(^_^)v

Monday, July 30, 2012

Tethering and Portable Hotspot

(^_^)v

Semenjak dua menjak menggunakan galaxy note ni, aku duk berinternet guna phone ni je..Tapi kadang2 rase la jgk macam tak cukup besau screen nya. Yup, walaupun phone ni dah gabak besor nye tapi mcmane pun tetap nak screen yg lagi besar yg lebih lawas pemandangannye..heh
Oleh kerana cetek pengetahuan psl keturunan smartphone ni so aku tak tau mcmane nk connect laptop to internet guna benda alah ni. Yelaahhh, b4 this guna broadband then guna nokia C7 pn senang sebab dh ade nokia suite kaann..So mula2 igtkan kena install ape2 software jgk tapi kaji punye kaji rupenye takyah susah susah..Boleh guna USB tethering or jadikan phone ni sebagai portable hotspot.
Bersemangatla aku search kat internet mencari cara nk setup portable hotspot. Dah siap setup, dengan berkobar-kobarnye mula la aku mem"wifi" laptopku. Ok done, connected to hotspot. Yeay!!
Tiba2?? Ehhh?? Apasal takdak internet pun? Elok ade je connected to hotspot tapi no internet access pulak daaahhh...Network tiptop full bar so ape masalahnye..? Dah try 2,3 kali bukak google facebook bagai but still takde internet. Ok done, give up!!
So problem ni menghantui aku dekat seminggu jgk. Memang sangat tak puas hati. Siap dah redha memang kena pegi Samsung Centre & tanya what went wrong.
Sampai la ke hari semalam dimana sekali lagi percubaan dibuat. Mula2 tak dapat..Mcm sebelum ni jgk jadinye..Connected but no internet access..Hmmm..Kat mane lagi aku nk godek ni eh?? Tiba2 baru terpikir..Ke kena on mobile data jugak..?? Try on mobile data..cis dan cis, rerupanye itu je masalahnye..MEMANG LA TAKDAK INTERNET SEBAB KO CONNECT PORTABLE HOTSPOT TAPI TAK ON MOBILE DATA. Same la macam paip dah sambung baek punye tapi ko tak pasang air.
KAHKAHKAHKAH..sengih sorang2 gelakkan diri sendiri..ape daaaaaa...

(^_^)v

Tuesday, July 17, 2012

Ramadhan datang lagi :)

(^_^)v

Salam all... Now actually time bebudak ni main kat playground. So sementara mereka semua ni tgh bingit berlari sana sini main itu ini, cikgunye amik peluang nk tulis blog. Boring jgk duk tongkat dagu kt playground ni.. hehehe
How's all? Dh ready untuk menyambut Ramadhan & menjalani ibadah puasa? Sekejap je kaannn.. Dah puasa pun.. Nanti tiba2 dh raya pulak pun.. Time puasa ni jgn sebok pikir nk bt menu ape utk berbuka or nk beli ape utk berbuka tauuu... Banyaaaakk lg ibadat yg blh dibuat.. Bab makan2 tu, duniawi je semata-mata ye.. (wah, terus bg ceramah agama, mentang2 la dh nk Ramadhan... kehkehkeh) Tapi sebenarnye betul, itu ingatan utk diri sendiri jgk sebenarnye.. :)
Doa ku utk Ramadhan kali ni, semoga ibadat puasa ku penuh, tak tertinggal walaupun sehari dan semoga aku diberi kekuatan & rezeki yg melimpah utk kekal menyusukan puteri kesayangan ku Azizah Zahira secara ekslusif.. Amin! Doa ku dimakbulkan tahun lepas.. semoga tahun ini juga sama.. Amin amin!! :)

(^_^)v